Aprils Opbrugte produkter 2019

Det er ikke bare sådan liiige at være hudplejeproducent!

Officielt siden februar, har jeg arbejdet ved et nyt kosmetikmærke, Leonhard Denmark, som gerne skulle komme ud i handlen senere på året. Jeg har kendt til det spæde firma allerede fra sommeren sidste år, hvor jeg gennem netværk hørte om hvad de havde gang i. Jeg var interesseret, og i december tilbød jeg at komme i praktik, så de kunne se hvad jeg kunne tilbyde teamet, for jeg tror virkelig på produkterne. Det gik godt, rigtig godt og nu er jeg med på en fantastisk og besværlig rejse…

For det er ikke lige sådan at være hudplejeproducent. Det her er ikke bare private eller white label, hvilket ville være langt nemmere og sådan mange firmaer starter. Vi er lige nu ved at forberede vores egne produktionslokaler, hvor vi selv og en række medarbejdere skal lave ekstrakter, produkter og håndfylde emballagen selv og det er super spændende og… En svær opstart!

Når jeg virkelig skal have min puls ned, har jeg flere gange set på videoer af amerikanske indie-mærker der laver kosmetik og sæber, og tænkt hvor hyggeligt det så ud… Indtil jeg kan se at med europæiske lovgivning, vil det være noget nær umuligt, medmindre du havde en stor pose penge til papirarbejde hver gang der bliver lavet lidt om. Jeg synes det er helt fair med så mange regler, og er kun fortaler for det, men at sidde i det, sammen med alt andet der skal fikses, er det en kæmpe opgave, da mange små ting af afhængig af hinanden, så vi går mellem at have travlt, men ikke kan komme videre, eller kører med 180 km/t. Hvor jeg flere gange har siddet til langt ud på aftenen for at få detaljer på plads.

Hvor er vi nu? Vi skal have testet vores hjemmelavede ekstrakter for allergener. For 1+1 giver ikke 2 indenfor hudplejeingredienser. Dem skal vi bruge for at få sikkerhedsgodkendt de 4 produkter vi starter ud med.

Vi er heller ikke færdige med emballagen. Vi har valgt modellen, og cirka farven, men nu skal der laves farveprøver for at sikre os, at det bliver den rigtige med de materialer der er valgt. Min chef og måske også jeg, skal til Kina inden længe og se emballagen med egne øjne, samtidig med at vi også skal kigge på en maskine, der kan lave små prøver (og som koster spidsen af en jetjæger!).

Derudover min store hovedpine… Nye regler indenfor kosmetik i forhold til anprisninger, hvor det virker til at de danske myndigheder tolker dem lidt anderledes end resten af EU, for at gøre forvirringen total. Så jeg snakker meget med mange kloge hoveder om hvad man må skrive, og hvad man i hvert fald ikke må skrive. Det er lidt svært at sidde som ungt og grønt firma her, da mange etablerede firmaer ikke har fået deres rettet helt til endnu, og de konsulenter vi snakker med, også virker lidt forvirrede ift. Danmark kontra EU-tolkningen. Men jeg tror vi snart får en vished, så vi kan komme videre.

Men jeg glæder mig til at fortælle mere, og nok også bruge bloggen som kanal til at søge flere testere.
Jeg har også lidt omkring firmaet på min instagram, du finder under kategorien Leonhard Denmark.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Aprils Opbrugte produkter 2019