Lookfantastic påskeæg for de store piger. Værdi af 2100 kr for bare 570 kr

Hvordan KonMari gav mig en bedre økonomi

Konmari tips erfaringer økonomi

Jeg har skrevet flere indlæg omkring Konmari, og kan se de får meget trafik efter serien kom på Netflix. Jeg kan dog stadig varmt anbefale at læse bogen, hvis du har tænkt dig at kaste dig ud i det, da jeg synes mange vigtige nuancer og pointer er blevet glemt, og som (ud fra mange artikler baseret på serien) har givet nogle misforståelser.

Jeg vil ikke fortælle om hvordan du konmari’er – det kan du læse om i blogserien: Ryd op en gang for alle med Konmarimen om min sidegevinst og langtidseffekten…  Min økonomi blev meget bedre!

Selvfølgelig skyldes det også at jeg har fået flere indtægter, da jeg ikke er studerende mere, men fortællingen omhandler et tidspunkt: I løbet af et halvt år, sparede jeg nemt 18K op, og det var endda mens jeg stadig var studerende med et almindeligt 12 timer/ugentligt studiejob. Det var første gang, jeg sådan virkelig oplevede at spare op, uden at have et mål at bruge pengene til.

Det er ganske enkelt…. Og egentligt lige til, men det er noget der er kommet naturligt og ubemærket efter KonMari, da det er blevet en del af min daglige tankegang og værdier, end ”nu skal jeg tænkte fornuftigt/økonomisk”, men kommet helt af sig selv.

IMPULSSHOPPING I 9 Ting Jeg Har Lært Af KonMari fortæller jeg kort, at impulskøb blev mindsket, ved at genkende forskellige slags glæder. Der er forskel på den kortvarige glæde ved at købe noget til sig selv, og den langvarige glæde ved en ting. Det gjorde mig mere opmærksom, og impulskøb er nu på et næsten kedeligt lavt niveau. Og de køb jeg så gør, havner så fint på Tradono.

TØJ Jeg er blevet meget mere opmærksom på mine tøj køb. Jeg køber tøj af bedre kvalitet, går efter items der kan bruges i flere sammenhæng, så det ikke bare er et item som hænger i skabet, fordi jeg ikke kan variere det nok. Det har også gjort at jeg har tænkt mere over hvilken stil, der er min. Da jeg virkelig har (og stadig er) været vild med mange tøjstile, som har været svære at kombinere fornuftigt og give en rød tråd.

MAKEUP Jeg har meget anti-beautyblogger fundet ud af at det nyeste makeup og hudpleje på markedet, ikke gør mig lykkelig. Noget jeg engang troede.. Men jeg elsker hudpleje og makeup, og det gør mig glad, men det er ikke nu mere des bedre. Der har jeg sparet mange penge, da den engang var en af mine helt store udgifter.

DE PLANLAGTE KØB Planlagte køb blev også noget jeg tænkte mere over, undersøgte for at finde det helt rigtige… og hvis jeg ikke fandt det, har jeg ventet med at købe. Så nu har jeg f.eks. stadig mit gamle spisebord, jeg ikke bryder mig om (anti-konmari), men lige nu et behov for netop at undgå et impulskøb.

ABONNEMENTER Det er nok ikke ren KonMari, men mine nogle af mine abonnementer røg ud, da de ikke gav glæde mere. Jeg har det generelt med at sidde og tænke ”den her gangs brug koster XX kr”, hvis der er en abonnementstjeneste jeg kun bruger sjældent. For eksempel hvis dit fitness abonnement koster 200 kr / md. Og du kun er der én gang – så har den tur kostet dig 200 kr realt. Det irriterede mig hurtigt, og derfor kunne jeg nemt opsige flere abonnementer. Derudover sagde jeg farvel til beautybokse, da jeg opdagede at produkterne derfra hobede sig op, og jeg fik dem netop ikke brugt nok – og det opvejede ikke den glæde og overraskelse som jeg fik, når jeg åbnede boksen. Beautyboksene vil helst sikkert give glæde igen, når jeg begynder at komme igennem det lager af produkter jeg har liggende.

TAKE AWAY Det var bare for nemt! Jeg var på det tidspunkt virkelig dårligt til at lave mad, da jeg altid havde travlt og mine planer hurtigt blev ændret. Men når man havde bestilt en pizza eller andet, fik jeg den ”øv” følelse bagefter, og tænkte hvad jeg kunne have brugt de penge på i stedet, der ville have gjort mig mere glad. Jeg fandt nogle nemme former for aftensmad, som nemt kunne smækkes sammen ud af basis ingredienser. Jeg har først for nyligt købt take away igen – men et ordentligt og lækkert sted, for første gang i næsten 1,5 år, hvor før nemt kunne være hver 3. uge.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Lookfantastic påskeæg for de store piger. Værdi af 2100 kr for bare 570 kr