En kærlighedserklæring til din hud? Lookfantastic har valentinegaven til dig.

Grønnere hverdag: Zero Waste vatrondeller DIY (begynder level)

Jeg prøver at tænke lidt grønnere i min hverdag, og være mere bevidst om mine valg. Jeg er hverken klimaduks, men jeg prøver at være opmærksom på at mine investeringer skal være energi- og vandbesparende, og prøver at tænke over hvad jeg køber og hvad jeg smider ud med videre af unødvendigheder, og vælge “grønnere alternativer”.

LÆS OGSÅ | Nu Kan Jeg Spare Emballage Uden At Gå På Kompromis Med Kvalitet – Lush Shampoo Og Conditioner Bar

Noget der fyldte godt et stykke tid, var min brug af vatrondeller. Jeg bruger rigtig mange. Både til at påfører skintonic og til at fjerne makeup, så har længe tænkt på at lave mine egne vaskbare vatrondeller, så jeg nedbringer mit forbrug. Samtidig overraskede det mig hvor billigt det var at lave dem selv.

Det der tog længest tid for mig, var at finde den rigtige stoftype, der passede til mine behov. Det er forskelligt hvad personer laver dem af, men da jeg skulle bruge i ansigtigt og specielt omkring øjnene, måtte det ikke være for grovt. Her faldt valget flonel, som jeg fandt i hvid, grå og rød. Til en anden gang vil jeg vælge de grå til makeupfjerning, da nogle makeuppletter ikke forsvinder helt efter vask.

Sidst men ikke mindst, skulle det også være super nemt! Sidst jeg sad ved en symaskine var da jeg gik på HTX, og med en universitetsuddannelse i hus, er det efterhånden en del år siden. Jeg husker ikke meget fra dengang om sytekniker, så vil våge at sige, at alle kan være med her.

Jeg valgte også at gå fra de traditionelle runde af 3 årsager

  1. Spare på stoffet, der er noget mere spild af stof ved at klippe runde.
  2. Det tager lang tid at tegne og klippe runde cirkler.
  3. Hjørnerne på de firekantede vatrondeller er gode at komme ind i kroge og præcision, når det er nødvendigt.

Denne opskrift er med mindre rettelser efter hvad jeg selv lavede begynderdumheder, som faktisk gør det endnu lettere, hurtigere OG pænere.

Du skal bruge

Flonel (jeg købte mit i Stof & Stil)
Tråd
Stofsaks
Symaskine
Skrædderkridt eller lign.
Lineal

Først bestemmer du for størrelsen på dine vatrondeller, mine er 7,5 x 7,5 cm og en normal vatrondel er 5,5 cm i diameter, hvis du hellere cil have en lignende størrelse. Derefter foldede du stoffet på midten, så du har to lag. Nu begynder du at måle og tegne firkanterne på stoffet, så du har et helt gitter af firkanter. Når du har tegnet alle de firkanter du skal bruge, klipper du firkanterne ud, så du ender med et par. Nu skal du bare sy i kanten med en tæt zigzag søm på alle firkanterne og derefter er du færdig!

På stoffet står det, at det kan vaskes ved 40 grader, men ekspedienten i Stof og Stil så intet problem i at vaske ved 60 grade, hvilket jeg også har gjort indtil videre. Når en vatrondel er brugt har jeg bare smidt dem i en vaskepose, og vasket det sammen med min almindelige vask og dernæst i tørretumbleren (da jeg pt. vasker ved mine forældre, tørre jeg næsten alt i tørretumbleren, for ikke at alt mit tøj skal hænge og tørre ved dem i lang tid).

Jeg håber denne DIY gav dig blod på tanden til selv at prøve at lave dine egen vatrondeller, og tage et nemt grønnere valg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

En kærlighedserklæring til din hud? Lookfantastic har valentinegaven til dig.