Decembers Opbrugte Produkter 2018

Sådan fjerner du læbestift fra tøj

{ indlægget indeholder reklamelinks }

Har du været uheldig at få læbestift på tøjet? Læbestifter består oftest af olie, voks og farvepigmenter, hvilket kan gøre læbestift til en lidt besværlig plet, da de type pletter ofte skal behandles forskelligt. Som med alle andre pletter, gælder det om at prøve at fjerne pletten hurtigt muligt, inden det sætter sig meget i tøjet. Ligemeget om det er en frisk plet, eller en der har siddet lidt for længe er der her 3 tips til at fjerne den genstridige plet – og der er en god chance for at du allerede har et eller flere af tingene i hjemmet allerede.

LÆS OGSÅ | Få mest ud af din læbestift

Metode 1: Hårspray + køkkenrulle

Den nemmeste go-to tricks, da du sikkert allerede har tingene derhjemme og det er let at gå til. Dette trick, kan godt tåle at blive gentaget, hvis pletten ikke er helt væk, men pas på sarte materialer.  Læg køkkenrulle under pletten, og spray læbestiftpletten godt ind med hårspray, lad det sidde 10-15 min, og dap ovenpå pletten med noget køkkenrulle for at fjerne det værste, hvorefter du vasker tøjet normalt. Hvis du ikke har mulighed for at vaske tøjet, kan du bagefter gnide håndsæbe ind, og skylle med varmt vand.

Metode 2: Opvaskemiddel

Også en nem to-go måde for at opløse det fedtede i læbestiften. Dup pletten med en mild farveløs opvaskemiddel og lad det sidde ca. 10 minutter inden du begynder at arbejde ind i pletten med fingerne, fra kanterne af og ind mod midten. Det er vigtigt at arbejde udfra og ind, da du ellers kan risikere at farvepigmenterne spreder sig. Vask derefter tøjet normalt. Hvis du ikke kan vaske med det samme, så læg tøjet med opvaskemiddel i en tillukket pose, indtil det kan blive vasket.

LÆS OGSÅ | Fjern neglalk fra tøj og andre tekstiler

Metode 3: Rensebenzin

Den mest sikre (i mine øjne) er at bruge rense benzin. Læg lidt køkkenrulle under pletten og gennemvæd en vatrondel med rensebenzin og dup på pletten indtil den forsvinder  (lad være med at gnide for at undgå at pletten spreder sig). Når pletten er væk, skylles tøjet i kold vand og efterfølgende vaskes normalt.

Metode 4: Sødmælk

Det er nok den mest kendte læbestift-pletfjerner.  Selvom jeg tror at de fleste vil bruge de andre tricks, kommer dette med for gamle husråds skyld.  Dup pletten i sødmælk, som opløser fedtet i læbestiften, og vask tøjet i vaskemaskinen som normalt.

LÆS OGSÅ | Tip til at fjerne foundation fra tøj 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Decembers Opbrugte Produkter 2018