Vil du se indholdet i House Of Stars og The Body Shop Julekalenderne?

Hvorfor du ikke kan degradere slidt tøj til homewear

Sponsoreret | produkt er modtaget  Laver du også fejlen at degradere dit hverdagstøj til homewear når det er ved at blive forvasket og slidt? Tænk over hvorfor det blev lavet om til homewear – fordi det var for grimt at have på udenfor hoveddøren, fordi det ikke fik dig til at føle dig godt tilpas foran andre. Det kan godt være det er behageligt at have på, men det ændre ikke på, at du vil ligne en forvasket og slidt person.

Hjemmet er der du skal føle dig bedst tilpas. Hvis slidt, forvasket tøj ikke gør noget godt ved din selvfølelse, gør det ikke noget godt for dig – også selvom det kan være behageligt at have på!

Det var noget jeg lærte da jeg var i gang med ”ryd open gang for alle med Konmari”, og noget jeg har tænkt meget over siden. Først en smule provokeret, men med tiden lærte jeg, at Marie Kondo endnu engang havde ret, selvom jeg stadig har svært ved indrømmelsen.

Det gælder derfor om at finde noget homewear, som er købt til formålet, noget som er rart at have på og som giver dig glæde. Den glæde er ikke at undervurdere. Siden jeg modtog mit leopardplettede velour leggins og top, kan jeg virkelig mærke den forskel fra et par løse bukser og en forvasket top. Jeg føler en helt ny luksus, som giver mig en helt anden energi og samtidig ro. Det er som om sættet bare kalder på mig, når jeg kommer ind ad døren efter en lang dag og det bløde stof mod huden føles som et kærligt kram, noget som en forvasket top ikke kan klare. Jeg tror du begynder at forstå min pointe?

Lige nu er der udsalg, og det lækre sæt jeg har, er sat ned (link til bukser og toppen  begge dele kan nu fås til kun 150 kr). Jeg har lige nu bestilt det her sæt søde homewear på udsalg, da jeg er så vild med det første.

Derudover har jeg også fået et nyt fint sæt nattøj hjem, for helt ærligt, så var mit nattøj også mest en kombination af mine elskede jiu-jitsu bukser og en gammel t-shirt. Og det vil jeg også have lavet om på. Men hele mit soveritual, er noget jeg har fået meget større betydning i mit liv, og som jeg også vil skrive mere om, når jeg har fået lavet mit soveværelse helt færdigt.

2 kommentarer

 • Irene

  Jeg er med på. At præmissen er, at man skal have det lækkert hjemme, men jeg må alligevel indskyde, at det at bruge tøj man har i forvejen som homewear kan være en ode til vores klode om ikke at overforbruge, når vi har glimrende alternativer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg forstår udemærket din pointe. Men at have afskildt hjemmetøj til formålet, vil jeg ikke mene går underforbrug. Det vil det tilgengæld være, når jeg køber en ny kjole, når jeg skal til en fest, selvom jeg har 10 andre der allerede hænger i skabet og sagtens kunne bruge. Nogle bruger også det tøj, de har på udenfor hjemmet, og det er jo også fint, selvom det i teorien så vil blive hurtigere slidt og så også skal udskiftes. Men så længe at tøjet er i sådan en stand, hvor jeg ikke vil gå med det udenfor, har jeg selv indset med tiden, at det ikke gør noget godt for mig, for det gør mig lige så slidt som tøjet. Det betyder at jeg så heller ikke energi til så mange ting jeg gerne vil og burde, ligesom det havde indflydelse på mit syn på mig selv.

   Men andre kan selvfølgelig have en anden oplevelse. Jeg har allerede fået en god portion mails hvor folk fortæller hvordan konmari har haft en positiv indflydelse på deres liv. Det her er et indlæg, jeg allerede havde halvt skrevet, da jeg blev tilbudt samarbejde, for jeg har virkelig oplevet den store aha-oplevelse, som jeg gerne vil dele med andre, og derfor betyder det meget at dele det med andre.

   Men synes det er nogle gode overvejelser, og tror du vil blive glad for nogle af de kladder jeg har liggende, som gerne skulle ende ud i nogle indlæg i fremtiden med en grønnere hvedag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Vil du se indholdet i House Of Stars og The Body Shop Julekalenderne?