Jeg har bestilt customized hi-tech stiletter via crowdfunding – scam?

Anmeldelse af semipermanent hårfjerning med laser til hjemmebrug – Goodbye hairy legs!

{ indlægget indeholder reklamelinks }

00000359

Kan du forstille dig en sommer, hvor du har lækre, bløde sommerben uden at skulle barbere i tide og utide? Jeg har testet en hårfjernings laser til hjemmebrug, og endelig klar med en anmeldelse! Siden slut januar har jeg været i gang med at behandle min krop med Philips Lumea Advanced IPL, der efter indførelsesperioden vil holde én hårfri i op til 8 uger! Jeg vil allerede sige på forhånd, at jeg har oplevet blandende erfaringer, som jeg vil komme videre ind på.

Hvad er IPL?

IPL står for Intense Pulsed Light. Her benyttes lysimpulser til at hæmme hårenes vækst. Pigmentet i hårene omdanner lyset til varme, som stimulerer hårsækken til at gå i en hvilefase, hvor væksten så stopper. Det betyder der under indførelsesperioden kommer færre og færre hår, og til sidst behøves der blot en opfriskning hver 4.-8. uge for at sikre sig, at hårsækkene forbliver i hvilefasen. IPL kan bruges til at fjerne hårene permanent ved professionelle, men med Philips Lumea IPL (og andre mærker til hjemmebrug) er ikke lige så stærk, så fjerner ikke hårene permanent, men skal opfriskes med hver 4.-8. uge efter indførelsesperioden.

Ikke for alle hår—og hudfarver

Det er vigtigt at være opmærksom på, at produktet virker bedst ved lysere hudfarver, og mørkeblondt hår eller mørkere, da effekten afhænger af pigmentet i hårene. Mørkere hudfarver har samme pigment som i håret – melanin, og derfor vil en mørk hud reagere negativt på IPL. I min Lumea Advanced er der hudtonesensor indbygget, der blokerer, hvis huden er for mørk som en ekstra beskyttelse for brugeren.

hudfarve-til-laser-haarfjerning

120 dages garanti

Philips har 120 dages fuld garanti på deres Lumea‐produkter, hvilket også var grunden til jeg valgte at købe (som jeg også har snakket lidt om, i mit indlæg om de fantastiske Heist strømpebukser), da det var en god måde at se om, det virkede for mig, uden at jeg hang på et dyrt apparat. Du kan læse mere om tilfredshedsgarentien her, og jeg kan allerede nu afsløre, at jeg var lidt i tvivl, om jeg skal sende min Philips Lumea Advanced tilbage.

LÆS OGSÅ | IPL Hårfjerning – laser til hjemmebrug del 2!

Min oplevelse

Jeg brugte min Lumea Advanced på benene, intimt, under armene og på armene. Jeg er meget lys i huden og har mellemblondt og brunt hår på kroppen. Mine bedste resultater er på benene, hvor jeg er næsten helt hårfri i over 5 uger nu. Det er virkelig fedt!

Jeg brugte Phillips Lumea‐app (App Store/Google Play) til at hjælpe mig med at minde mig om, hvornår det var tid, hvilke indstillinger jeg brugte og guidede mig. Allerede efter første behandling begyndte jeg at se en smule reduceret hårvækst, men det virkede også som om hårene voksede langsommere. Sådan fortsatte det. Ved en af de sidste behandlinger i indkørselsperioden opdagede jeg nogle små, mørke prikker i huden, som kunne prikkes ud (mega klamt, men også lige så tilfredsstillende), som er hårene, der blev udstødt… Goodbye hairy legs!

Lumea laserhårfjerning

Til gengæld tog det noget længere tid end indførelsesperioden, før jeg oplevede at være hårfri under armene g intimt, hvor håret naturligt er en smule mørkere end andre steder. Derfor havde jeg også regnet med at Lumea ville være mere effektiv (på mig) dér. Hårvæksten var noget langsommere, og behøvede nok kun at barbere mig hver anden uge eller lidt mere, men det var ikke helt efter forhåbningerne.  Men det er trods alt en kæmpe forbedring stadig. Lige efter indførelsesperioden, hvor jeg endnu ikke var tilfreds, overvejede jeg at sende produktet tilbage og gøre brug af min 120 dages tilfredshedsgarenti. Men ved at forsætte behandlingne hver anden på de steder hvor jeg ikke var helt tilfreds, synes jeg resultatet er blevet meget bedre. Synes dog det er skuffende i forhold til vejledningen, hvor indførelsesperioden er noget kortere.

Behandlingerne tog længere tid for mig, end der stod i brugsanvisningen. I vejledningen står der, det vil tage ca. 14 min per (hele) ben, men jeg synes, det tager noget længere tid, men jeg har aldrig taget tid. Jeg plejer bare at sidde i min sofa og se serie imens. Det kan også være lidt svært at navigere i, hvor langt man er kommet, og hvor man mangler. Til gengæld var der ingen smerter forbundet med det, og når jeg kunne mærke noget, vil jeg ikke kalde det smerte – det føltes nok som et smølfespark, en enkelt gang eller to, eller det bare blev varmt.

Resultaterne

Før barberede jeg ben 1-2 gange om ugen, og nu har jeg ikke barberet dem i 5 uger indtil videre, og jeg er glad! Intimt og under armene er jeg ikke blevet lige så hårfri som på benene, men det gror langsommere, og der er ”skaldede pletter”. Jeg er ikke helt tilfreds med det, når resultaterne på benene er SÅ gode!

Jeg har en teori om, at det kan skyldes 1) hårene er kraftigere under armene/intimt, så det har betydning 2) hårene, der gror med en anden vækstfase, så de måske skal behandles oftere, end der står i guiden.

Jeg har som sagt overvejet at sende min Lumea retur, da jeg efter indførelsesperioden ikke var tilfreds med resultaterne under armene og intimt. Omvendt havde jeg også svært ved at undvære min Lumea til benene, da det er virkelig lækkert, at ikke skulle barbere sig konstant eller tjekke, om man kan gå med bare ben eller ej ud fra hårene på benene.

laserhårfjerning

Store prisforskelle! 

Hvis du bestemmer dig for at prøve Lumea, er det en god ide at se sig godt for, da priserne kan svinge med omkring 1000 kr på Philips Lumea IPL. Lige nu er det billigste jeg har fundet ved WhiteAway, og dyrest på Philips egen hjemmeside hvor den koster 3499 kr.

Fordele

* Du kan barbere dig imellem behandlingerne og stadig få effekt (modsat ved brug af voks)
* Når det virker, kan du se frem til hårfrie ben
* Enkelt at bruge
* Skånsom for huden (og indbygget hudtonesensor for ekstra sikkerhed)
* Efter indføringsperioden skal der kun behandles hver 4.-8. uge
* Der er mange års behandling i sådan et apparat (har læst flere steder over 15 års brug)
* Du kan via app få alarm og vejledning (IOS her og android her)

Ulemper

* Dyrt at anskaffe sig
* Behandlingen tager længere tid en almindelig barbering
* Kan være svært at navigere hvor man er kommet til

17 kommentarer

 • Katrine

  Hvor mange behandlinger har dine ben og intim området fået? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   De fik de 4 behandlinger i indførelsesperioden som de skulle, og derefter har benene fået ca. hver 4. uge for at vedligeholde (står man kan strække denne periode længere, men vil jeg ikke til at teste over sommeren). Intim har fået sådan lidt oftere, men ikke helt så reglmæssigt som hver 2. uge, men har stadig kunne se forvedringer hver gang. Tør ikke komme nærmere ind på hvor mange, da jeg ikke har holdt styr på det efterfølgende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk haft den i flere år! Jeg er så dårlig til at få den brugt regelsmæssigt. Men når jeg gør, så kan jeg se en forskel, og der kommer ikke nær så mange hår 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg er bange for jeg glemmer det. Så det kommer i min kalender. Samtidig har jeg en veninde der købte kort tid efter mig, da hun så den begyndende effekt – så vi er blevet “zappeveninder”, som opdatere hinanden. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  okay, jeg barbere ben morgen og aften når det er sommer, fordi det virkelig går stærkt.. måske jeg skulle overveje sådan en fætter 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Så er den HELT sikker værd at prøve! Speciel når der alligevel er 120 dages tilfredshedsgarenti. Det er så skønt ikke at skulle spekulere på det, men bare stole på at de ser fine ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg overvejer virkelig at købe en. Jeg har bøvlet en del med røde knopper og indgroet hår efter barbering, og derfor ville jeg høre, om det er noget man slipper for?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   De indgroede hår og røde knopper kommer efter barbering, da du netop ikke behøver at barbere så ofte eller slet ikke. 🙂 Men bare under træningen kan jeg se at min hud ikke er lige så følsom, når jeg barbere, fordi der går længere tid imellem barberingerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg er ikke helt sikker på, om jeg forstår dit svar, altså siger du at de stadig kommer eller at brugen af laser mindsker dem?☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   De røde knopper skyldes irritation efter barbering. Jeg kan ikke sige om de kommer de enkelte gange du barbere dig, da det jo handler om teknik, udstyr, hygiegne og hvor sart huden er. Men hvis du f.eks. ikke behøver at barbere mere, så vil du selvfølgelig ikke få dem. 🙂 Mit intimtområde er meget følsomt, men fordi jeg ikke behøver at gøre det så ofte som før, bliver min hud ikke så irriteret, så de gange jeg barbere, døjer jeg ikke med indgroet hår eller røde knopper. Det døjede jeg en del med før.

   Jeg synes det har været en rigtig god invistering, min hud på ben og intim er blevet så meget pænere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan virker dette ift. hvis man fx går på en klinik. Er det lige så sikkert og holder det lige så længe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg har intet at sammenligne med ift. klinik, udover at en kollags søster fik det gjort på klinik (hele kroppen) og det kostede lige under 20 k fra første til sidste behandling. Kollegaen endte med også at hoppe på vognen med at gøre det til hjemmebrug. Det er sikkert at bruge, så længe du følger vejledningen og skader ikke øjnene. Der står det skal vedligeholdes efterfølgende en gang hver anden måned eller sådan, men har ikke oplevet den samme hårvækst endnu, selvom jeg ikke har vedligeholdt i et halvt års tid (pga. medicin der gør jeg ikke kan kombinere med ILP hverken til hjemmebrug eller professionelt). Jeg har tilgengæld opgraderet min model, fordi jeg har været så glad for den, og stadig er der intet køb der har overgået den her. Jeg skulle være begyndt mange år før!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lys

   Jeg går og overvejer om jeg skal få behandling på klinik eller selv købe en, men er i tvivl om man kan bruge den på intim-områder, hvilket er det, jeg har flest hårfjerningsproblemer med. Så når du skriver intim, er det så kun bikinilinje eller hvad mener du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg mener det hele. 🙂
   Jeg har i år opgraderet min maskine (jeg var så glad for den) til en Philips Lumea Prestige BRI953/00, den vil du med fordel nok vil synes om, da den har et hoved specielt til intim, som gør den nemmere at bruge dér, da den har et rundere hoved, hvor maskinen ikke blokere sig helt, fordi den ikke slutter helt tæt med det flade hoved. Samtidig er maskinen dobbelt så hurtig. Jeg arbejder på at skrive et nyt indlæg om netop den maskine. 😀 Jeg er/var så glad for den, men må så holde pause i et år tids nu, pga. medicinsk behandling. Jeg er virkelig ked af det, fordi jeg er SÅ glad for resultaterne fra Lumea

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow. Det var da også ekstremt dyrt. Så er jeg nok selv mere til hjemmebrug. Jeg tror jeg skal have prøvet den af og testet den. Min erfaring er også med almindelige skrabere, at man tit får skrabet den øverste del af huden af (og dermed også forringer sin farve fra sol og lignende). Det kan jo også undgå med denne model. Tak for et super godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benita Jensen

  Hej,

  Er du kommet i gang med BRI953? Hvis ja hvad er din erfaring ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hej Benita. Jeg er SÅ glad for den. 😀 Bruger den dog stadig mest med ledning, for at få mest muligt ud af hastigheden, men jeg er virkelig virkelig glad for det køb.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Jeg har bestilt customized hi-tech stiletter via crowdfunding – scam?