En lækker Sephora er åbnet i Århus

Nedtælling til et liv uden briller og kontaktlinser

overfladeNu er det sket, jeg har i dag bestilt tid til at få begge øjne laseropereret om allerede 2 uger, så jeg kommer til at slippe for briller og kontaktlinser! Jeg har tidligere fortalt om mit brilleeventyr og min smertefulde og stressende hornhindebetændelse, og nu kommer næste kapitel – jeg vil sige farvel til denne verden. Det var en kort tid, men jeg kom aldrig til at kunne forene mig med denne brille/linse verden.

Jeg har lige været til forundersøgelse i dag, hvor det er 3-4 uger ventetid til, så 2 ugers ventetid for selve operationen virker så utrolig kort tid. Jeg fandt ud af hvorfor jeg har haft så store problemer med at finde kontaktlinser der fungerede, med den type og grad af bygningsfejl jeg havde – selv blandt dem der er beregnet til min bygningsfejl. Når de sammenligner ens øje med en amerikansk fodbold, ved du den er gal!

Mit brilleeventyr har ikke været særlig nem, og jeg har prioriteretat operationen giver mest mening så hurtigt som muligt.

Kontaktlinser var simpelthen for dyrt, og pga. min bygningsfejl (som mit problem udelukkende var), var det svært at finde linser der fungerede optimalt, så jeg enten kunne se 100 % ca. 40 % af tiden, eller jeg kunne se ca. 70 % hele tiden…. Til den nette månedspris på ca. 400 kr (~13,5 kr / dag)… Den “billigere” løsning, med månedelige kontaktlinser, som jeg endda måtte sove med, gav mig i stedet en meget alvorlig hornhindeinfektion, som risikerede at give permanente skader på mit syn – og en meget krævende og stressende behandling. Never again!  

overflade
Så er der briller, som jeg har gået stort set fast med siden efteråret… Meeeen der er så mange ulemper….

 • Briller skal pudses i tide og utide, og lidt derimellem!
 • Kun have ét par briller, da briller heller ikke ligefrem er en billig anskaffelse
 • Brillerne fjerner makeuppen på næsen, så man ligner en idiot når man tager brillerne af
 • Glassene får fedtmærker fra makeuppen på vipper og bryn (som resultere i det første punkt)
 • Brillerne duggede til, når man kom udfra og ind i varmen i vintermånederne (som betyder jeg tog briller af, jævnfør 3. punkt)
 • Kan ikke ligge ned og se fjernsyn eller læse
 • Kan ikke bruge mine briller når jeg tager billeder med min DLSR, så må stole på skarpheden
 • Er altid bange for mine briller skulle gå i stykker eller forsvinde på  byture (mange byture foregår derfor som mulvarp)
 • Briller giver ofte genskær, når der tages billeder (Og derfor svært at få et godt billede af én selv, uden du enten ligner en snop med næsen i sky eller ikke kan se ens øjne)
 • Ondt over næsen fra vægten af mine ”letvægtsbriller”
 • Ikke kunne se mig selv ordentligt, mens jeg lægger makeup
 • Solbriller skal også have styrke (dyrt!)
 • Altid have alle tasker fyldt med renseservietter (jævnfør første punkt)
 • Får klippet mit pandehår så der tages hensyn til briller og ikke hvad jeg ser bedst ud med

og fordelen ved briller? Jeg så klog ud – og en smule ældre.. Jeg bliver skudt til at være ca. 23 år med briller (jeg er 28år).

Så nu har jeg valgt en FS Lasik operation. Det er ikke billigt og desværre er der ikke rigtig nogen konkurrence i DK (og er ikke helt tryg ved en noget billigere operation i Tyrkiet, efter at have været i kontakt med Kirurgirejser). Men jeg kunne se der ikke skulle mange års briller eller kontaktlinser til, før operationen har betalt sig hjem. Men det er latterligt at en 99% computerstyret operation der klares på under 5 min kan koste omkring 30k….

4 kommentarer

 • Ditte K.

  Jeg er rigtig glad for at jeg fik en lasik operation for et par år siden – følelsen af at vågne og kunne se uden hjælpemidler er SÅ fed! Jeg gav også 30.500 for det. Var en halv styrke fra at kunne få det gratis, men kunne ikke vente længere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det glæder mig at høre! Jeg er mega nervøs, men det er heldigvis en kort behandling og så er jeg over alle de problemer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glæder mig til at høre hvordan det går, jeg bruger selv briller og det er virkelig noget bøvl det meste af tiden 😛 så har gået og tænkt over det… men jeg synes også det virker så skræmmende.. x)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg skal nok opdatere, både nu her, og når jeg er til 3. måneds undersøgelsen, der gerne skulle vise hvor godt et resultat det er. 🙂 Men umiddelbart virker den her operation for nem. Jeg snakkede med nogle kolleager i går, hvor der var en tidligere ansat der kun fik lavet et øje ad gangen, da hun ikke rigtigt kunne se i en uge efter. Jeg skulle kunne køre bil i morgen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

En lækker Sephora er åbnet i Århus