Forberedelse til vild halloween makeup - flydende latex

Ny blogserie: Ryd op en gang for alle med KonMari

konmariDette er begyndelsen på den længe ventede KonMari serie, som har ændret en stor del i mit liv. Jeg er gladere og har mere styr på mit hjem end jeg nogensinde har haft før. Hvis du ikke har hørt om KonMari før, synes jeg først du skal læse 9 ting jeg har læst af KonMari.

I denne serie går jeg igennem trinene en for en, og jeg kommer med mine erfaringer og tips til at nå dine mål og få organiseret. Men hvis du bliver fanget, kan jeg virkelig anbefale også at læse bogen Magisk Oprydning eller opfølgeren Spark Joy.

KonMari er en metode til at rydde ud i sine ting, opfundet af en verdensberømt organiserings ekspert Marie Kondo,  men bliver desværre ofte sammenlignet med en minimalistisk tilgang, hvilket ikke er tilfældet, det handler nareom kun at have de ting, der gør dig glad.  Hvis du har svært ved at smide ting ud, eller har en masse undskyldninger for at lade være (det kan være hårdt nok at indrømme at det er undskyldninger og ikke et behov), er KonMari-metode værd at prøve.

Først og fremmest skal du være forbedredt på

 • Du gør det én gang! Efter det kan du holde det ved lige med et halvt til helt års mellemrum.
 • Du må ikke begynde at sætte ting på plads, før hele kategorien er sorteret.
 • Ryd op efter kategorierne, og ikke efter rum.
 • Undgå at holde pause på flere dage og uger.
 • Din tilgang til dine ting og fremtidige shoppevaner vil være ændret for altid.
 • Gør det til en god dag og forstil dig en ”farvel fest”.
 • At du kan ende med at blive ”høj” over at færdiggøre en kategori.

Inden du går i gang

Skriv ned hvad det er du ønsker for dit hjem eller for dit liv.

 • Er det mindre rod, en plads til et nyt makeup station, eller bare omgiv dig med ting der giver dig glæde. Du kan læse mine mål med KonMari i indlægget her. Det er vigtigt at skrive dem ned og hæng dem et synligt sted, så du altid har målet for øjet under øvelsen.

Kategorierne

Kategoriernes rækkefølge har en helt særlig funktion, da den starter med de letteste og slutter med de sværeste! På den måde øver du dig selv og kroppen. Jeg husker at jeg f.eks. var virkelig nervøs for at sortere i mit beauty, og planlagde den som en af de sidste – men fik da blod på tanden og tog den ret hurtigt i min komono runde… og skilte mig af med over 15 kg makeup og hudpleje!

konmari-kategori

Alle kategorierne kan inddeles i underkategorier, som du også vil finde ud af i løbet af blogserien.

Sådan foregår KonMari testen

Det der virker lidt omstændigt med KonMari er, at du skal have alt op i hånden! KonMari siger at det er fordi at kroppen reagere på tingen og derfor vil du (og din krop) kunne svare; Giver den glæde?

Derudover… Den hårde… Hør ikke på musik imens, da musik kan påvirke din krop og dit hoved, så du ikke kan lytte til kroppen og om noget virkelig giver glæde – eller om det er musikken der påvirker. Det gjorde jeg faktisk i starten, men kan godt se at nu hvor jeg snart skal i gang igen, at der var mange ting der burde være røget ud i første omgang.

Hvis det ikke giver glæde, skiller du dig af med det! Jeg har dog en regel om at det kommer i 3 bunker.

 • Kan det sælges? Så har jeg en begrænset tid til at sægle det (vi snakker et par uger max), ellers går det videre til næste bunke;
 • Kan det doneres? Så har jeg en uges til til at donere det eller give det væk i forskellige facebookgrupper, ellers videre til næste bunke.
 • Smid væk! Sig pænt farvel og tak til tingene (det lyder sindsygt dumt, men hjælper med de ting du har dårlig samvittig ved at smide ud)

Her er alle post i denne serie og hvornår de bliver udgivet
Part 1: Ryd op en gang for alle med KonMari
Part 2: Ryd op med KonMari – Tøj og tilbehør
Part 3: Ryd op med KonMari – Bøger og papir
Part 4: Ryd op med KonMari – Komono
Part 5: Ryd op med KonMari – Sentimentale ting
Tillæg: KonMari Din Computer og Digitale Liv
Tillæg: Hvordan KonMari gav mig en bedre økonomi

6 kommentarer

 • Den bog har også ændret mit liv. Det mest spændende er, hvad der sker efter man er færdig med at rydde op… Jeg oplever, at jeg er blevet bedre til at prioritere og sortere – Også i de mere immaterielle ting.

  En varm anbefaling herfra også – Og tusind tak for en fin blog, som jeg læser regelmæssigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Den er virkelig fantasitsk! Det er lidt skræmmende hvor meget effekt den har. Jeg har også været længe om at skrive de her indlæg, fordi jeg synes det lød næsten for meget (Maria Kondo siger), men det passer virkelig. Jeg bliver helt høj af det, og skal i gang med min 2. konmari udrydning igen når finder lidt ro i min specialeskrivning.

   Og tak for komplimenten til bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op! Oprydnings-tornadoen i mig skriger af glæde – men samtidig er det jo voldsomt angstprovokerende 😀 Jeg er simpelthen NØD til at prøve det af! Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det er super angstprovokerende, men også det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år! Simpelthen livsændrende.. Jeg glæder mig til at have afleveret speciale, for så vil jeg gøre det igen (og nu har jeg jo slet ikke så mange ting, som jeg plejde at have!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Skabsdiva
  Jeg er super glad for at have læst dit blogindlæg her, for det giver mig mod på at prøve metoden af. Hvor lang tid brugte du på at rydde ud i dine ting, og over hvor lang en periode?
  Sabrina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg tror jeg gjorde det over en 2-3 ugers periode, men det er ikke rigtig til at sige. 🙂 Det er jo også ret individuelt hvor mange ting man ejer, og hvor svært man har med at skille sig af med ting. Jeg boede i den periode i en 30 m2 stor lejlighed, og det meste var beauty (som er min last) og køkkenstuff.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Forberedelse til vild halloween makeup - flydende latex