Goodiebox marts '17 - Danish Beauty Award

Lær af mine fejl

depression-tanker-blog

Jeg har fået et rigtig wake-up call, da jeg var ved at gøre mit nok livs største fejltagelse – igen!

I torsdags meldte jeg mig syg fra arbejdet. Det var virkelig ikke med min gode vilje, og gav mig så meget mavepine, alene fordi dét er min faste pæl, det eneste sted hvor alt er ”normalt”. Jeg kunne bare mærke at det ved en af de dage der højst sandsynlig udviklede sig til hvor jeg hverken kan gøre noget som helt, og hvor jeg tidligere ikke engang har kunne tage min telefon når den ringede, så hvordan skulle jeg så senere melde mig syg?

Pointen med det her indlæg er, at lav ikke den samme fejl som mig, for jeg var ved at lave samme fejl – igen!

Dagene op til torsdag havde været lidt hårde, med opgaver, ting der er sket og informationer jeg skulle døje oveni alt den depression. Jeg har prøvet at holde mig i gang og komme ud hver dag, men tid er blevet en underlig og stressende faktor for mig. På den ene side, kan jeg godt tænkte på tid rationelt, på den anden side tager kroppen og den ’syge hjerne’ over. 4 timer inden jeg skal noget, kan jeg ikke følge med, og føler jeg har travlt – selvom den rationelle side udmærket godt ved jeg har MASSER af tid, ville egentligt kunne nå at sove, gå i bad, gøre mig klar og stadig have tid til at noget andet.. Men ja, kroppen og mit urationelle syge-jeg er ikke enig. Så lige nu kan uplanlagte tid, ændringer i tidsplaner og nye opgaver give en fuldstændig åndsvag stress!

Men alt i alt, har jeg gået i de ’hårde’ dage og hele tiden tænk på lørdag har jeg tid til at slappe af og restituere. Faktisk havde jeg allerede messet dét i et par dage, og da jeg torsdag morgen vågnede op til en grå grå verden (med blå himmel og solskind), gik det op for mig, at jeg ikke havde råd til at sige sådan. Jeg er syg, og jeg presser mig allerede selv for meget, da jeg har svært ved at acceptere det. Men det var jo dén tanke der fik mig til at blive syg, den der fik mig til at udskyde mine problemer, bekymringer, sorg og frustrationer i flere måneder, og som fik mig længere og længere ned, for til sidst ramme mig med et brag og gjorde mig total ubrugelig, hvor bare det at stå ud af sengen nogle dage er en ulige kamp, jeg har svært ved at vinde.

Jeg skriver jeg har svært ved at acceptere min tilstand, og det er måske ikke det rigtige ord. Det er mere at mit syge-jeg, og mit rigtige jeg, ikke er den samme. Og jeg ved jo hvordan den rigtige mig er, og mit syge-jeg, kender jeg slet ikke. Ting den rigtige jeg elskede og holdte af, er blevet gråt og uoverskueligt, og mit syge-jeg, aner ikke hvad hun kan lide af lave, og hun kan ikke alt det, mit rigtige jeg kan – bl.a. elsker et tætpakket skema, med masser af projekter. Nu er det eneste mit syge-jeg og rigtige mig er fælles om ’vores’ arbejde, som vi begge holder af, og derfor ret åndsvagt ikke at kunne møde op til et ’højdepunkt’, hvor man næsten føler sig helt normal igen.

Jeg har bestemt mig for, at nu vil jeg kun have én fast aftale om dagen, indtil jeg er sikker på jeg kan klare flere ting. Så i morgen har jeg sagt nej til en aftale inden jeg skal på arbejde om eftermiddagen, for at være sikker på at jeg ikke skaber unødig stress. Selvom jeg er ved at have flere og længere ’bedre’ dage, har jeg fået et skub tilbage. Jeg skal lære det tempo jeg kan holde til lige nu, og hele tiden lytte til min krop og til mine tanker… For jeg kan ikke tillade mig at udskyde. Jeg har ikke råd til det, for jeg skal blive rask og ikke mere syg, og har heller ikke lyst til at ende herude igen, når jeg først er blevet rask igen.

2 kommentarer

 • Dorthe

  Hvor er det bare super flot at du er så åben om hvor du står. Din beskrivelse af de to “jeg”-er beskriver rigtigt godt situationen og den vil jeg tage med mig. Ramte selv muren for snart 5 år siden, men er til stadighed nødt til med jævne mellemrum at passe på det ikke går galt igen. Netop fordi det nye “jeg” jeg fik stadig er en del af mig og nogle gange fylder mere. Håber du snart får styr på det hele igen så du kan nyde hverdagen igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hehe, jeg håber ikke mit “nye/syge jeg” holder ved, hun er ikke specielt meget ved i øjeblikket. Men hvor er det dog opløftende at jeg ikke er alene, og andre er kommet ovenpå igen – for nogle gange kan jeg virkelig ikke se en lys og rask fremtid. Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Goodiebox marts '17 - Danish Beauty Award