Mit nytår med Depend Cosmetic Perfect Eye Kit (trin-for-trin guide)

Mine nytårsforsætter i 2017 – og de indebære ikke vægttab!

1

Håber I er kommet godt ind i det nye år! Som alle andre, skal jeg fortælle om mine mål for 2017. Jeg plejer at få spændinger i skulderne, når jeg hører ordet ”nytårsforsæt”, nok fordi de er mere reglen end undtagelsen at det mislykkes, og gerne inden udgangen af januar. Der kan være mange grunde til det – jeg tror på at manglen af Oplevelse Af Sammenhæng (okay, har kommer vi lige ind med sociologiske teorier?!), som, for at sige det så forståeligt som muligt er et sammenspil mellem viden, ressourcer og meningsfuldhed. Men endnu vigtigere er, at hvis ens nytårsforsæt ikke er et SMART-mål, kan det være svært at nå målet. For at det er et SMART-mål, skal det være:untitled-1For at opnå et mål, skal man vide hvad målet er og have en plan. Først skal det være specifikt… Faktisk kan man grine lidt af det, men det er alligevel som om mange ikke rigtig aner alligevel, hvad målet egentlig er – og ikke er.. “jeg vil være sund!” – hvad er “sund” og hvornår er du “sund nok”? Det næste er målbart, hvornår har du opnået målet? Er det når du kan passe dén kjole der hænger i skabet der længes efter at komme på, eller det når du kan gennemføre en ironman. Derefter er det attraktivt nok? Det er det aller vigtigeste punkt, for hvad for dig til at ville nå målet, hvad får du ud af det? Derefter, er det realistisk? Har du tiden, viden, økonomien eller andre ressourcer til at gøre det – og her snakker vi også viljestyrken. Hvis det ikke er realistisk, kan man justere lidt så det bliver mere realistisk. F.eks. er mit 4. nytårsforsæt (den med aftensmaden), næsten urealistisk for mig. Jeg sidder næsten og griner nervøst ved tanken. Men da praktiske omstændigheder har ændret sig, bliver det (måske) mere sandsynligt at kunne lade sig gøre. Tidsbestemt – hvornår skal målet være opfyldt? Ved at have en bestemt tid sat af, har du noget at planlægge og arbejde dig henimod.

Jeg havde planlagt at have ét der hed: Være mere positiv, da jeg allerede er lidt af en sortseer for 2017 til mit eget liv, men hvordan er det specifikt og målbart? Se i stedet nogle af mine andre nytårsforsætter opbygget over SMART (det behøver ikke være svære):

Undgå skønhedspleje med microplast! (link til facebookside)

S: Undgå microplast i min hudpleje
M: Ingen brug af produkter indeholdende microbeads
A: Det gør intet godt for mig og skader ikke verdenshavene.
R: Jeg ved hvilke ingredienser jeg skal se efter, og har allerede smidt en del produkter ud.
T: 2017 har jeg ingen produkter med microbeads – i 2018 vil jeg gerne udvide til andre produktgrupper.

Ryd op i mit hjem med Konmari

S: Gennemfør Konmari-metoden i hjemmet. – Læs 9 ting jeg læste af Konmari her.
M: Alle mine ejendele har været igennem konmari.
A: Frustration over manglende plads, mange ting har givet mig en ”her og nu-lykke” da jeg købte dem, ikke behøve at ryde op hele tiden, alting får sin egen plads. Et smukt hjem, kun med ting der gør mig glad. + Ikke skulle flytte så meget unødvendigt, når jeg flytter i løbet af 2017.
R: Jeg har tid i januar + nogle weekender.
T: Gennemført inden maj.

Spis aftensmad mindst 3 gange om ugen

S: Mindst 3 gange om ugen, skal jeg spise aftensmad (hvor det før kun var når jeg var på arbejde eller når jeg er social).
M: Samme som S
A: Får mere styr på min kost, vitaminer og mineraler.
R: Måske… Planlagt at jeg laver større portioner, og jeg under mit specialeskrivning holder fri bestemt klokkeslet, hvor jeg så begynder at lave mad.
T: Hele 2017 *GISP!*

Prioriter god søvn

S: Gå efter 7,5 timers god søvn
M: Bruger Fitbit Alta og hvor udhvilet jeg føler mig.
A: Mindre stress, smukkere hud, friskere og gladere.
R: Jeg bruger nogle bestemte redskaber – læs mere i næste uge, på bloggen!
T: 2017

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Mit nytår med Depend Cosmetic Perfect Eye Kit (trin-for-trin guide)