Efterårskollektioner fra Depend

Organiserings Tips 2: 50+ ting du kan skille dig af med uden at savne

Processed with VSCO with hb1 preset

Det er utroligt hvor mange ting man kan proppe ind i sit hjem i løbet af årene, og gerne helt uden at man har lagt mærke til det. Bliver helt forpustet over mit næste projekt – Smid 100 ting ud på 3 dage (indlæg vil følge). Hvorfor? Fordi jeg har virkelig mange ting, jeg ikke vil savne, men har af praktiske eller sentimetale grunde – for TÆNK NU HVIS jeg pludselig skal bruge 200+ servietter – eller 3 tærteforme, ej det vil jo ikke gå, hvis jeg pludselig skal bruge 3 af dem samtidig! Samtidig er der et helt praktisk element i det – jeg skal flytte indenfor det næste år, fra min studiebolig til noget andet, og kan lide så godt begynde den at rydde op i mine ting.

Jeg skiller mig af med ting ud der opfylder et eller flere kriterier

1) Ting jeg ikke burger
2 ) Ting der ikke gør mig glad
3) Ting der er i stykker (og som ikke bliver repareret indenfor kort tid)

Med tingene der kan der ske tre ting

1) Sælges – hvis det ikke er solgt indenfor 2-3 uger, når det næste trin
2) Doneres eller gives væk – hvis ingen vil have det indenfor en kort periode, når det næste trin
3) Smide væk – Behøver ikke yderligere forklaring

50+ ting du kan skille dig af med uden at savne (kom gerne med dine forslag)

 1. Gamle manualer til elektronik
 2. Bøger du ikke vil læse i igen
 3. Fødevare der er blevet for gammelt
 4. Magasiner – har du artikler du bare må genne, så tag et billede eller scan dem ind på computeren.
 5. Gamle pensum bøger – sælg dem her
 6. Ekstra knapper til tøj, chancen for du får dem syet på alligevel, er lille.
 7. Nussede håndklæder og sengetøj
 8. Øreringe der mangler sin makker
 9. Ekstra og ubrugte kopper og krus
 10. Gamle indkøbsposer
 11. Hullede strømper
 12. Loyalitetskort – opbevar dem i stedet på din telefon
 13. Kabler og ledninger du ikke får brugt
 14. Ubrugte grydeskeer og lignende
 15. Kvitteringer for produkter hvor garantien er udløbet
 16. Vaser der ikke bliver brugt
 17. Slidt tøj
 18. Hudpleje der enten er blevet for gammelt eller ikke passer til din hud
 19. Tomme produkter eller halvtomme produkter du ikke får brugt op
 20. Smykker der er itu
 21. Gammelt og slidt undertøj, du bare beholder “i tilfælde af”
 22. Halvtomme neglelakker du ikke bruger
 23. DVDer og CDer du ikke ser/hører
 24. kosmetik til rejsebrug – hvis de ikke er brugt indenfor et (halvt)år – ud! 
 25. Medicin der er udløbet eller ikke ved hvad er
 26. Servietter – hvis du ligesom jeg, har et mindre lager jeg aldrig får brugt
 27. Kæledyrs legetøj de ikke gider lege med
 28. Hobbymaterialer der har lagt ubrugt i over et år
 29. Samlple-size hudpleje
 30. Tøj du ikke kan passe
 31. Smykker du aldrig bruger
 32. Hårpynt
 33. Æsker til produkter (computer, telefon osv.)
 34. Halv-færdige projekter
 35. USB penne
 36. Magneter – hvor mange har du behov for?
 37. Lommeregner – brug den på mobilen i stedet?
 38. Tørklæder du aldrig går med
 39. Køkkenknive der ikke bliver brugt
 40. Dækkeservietter – medmindre du bruger dem regalmæssigt
 41. Tøj du ikke kan passe (om det så er for småt eller for stort)
 42. Udtrådte sko
 43. Noter fra tidligere uddannelse/skole
 44. Gaver som du kun beholder pga. skyldfølelse
 45. Visitkort du ikke behøver mere
 46. Nøgleringe der ikke sidder med et bundt nøgler
 47. Gamle udtjente tasker
 48. Brætspil hvor der mangler brikker
 49. Dokumenter som du ikke behøver gemme mere
 50. Nyhedsbreve du ikke får læst – følg med i næste Organisering Tips indlæg!
 51. Ekstra håndklæder
 52. Gavepapir der ikke kan tilpasses alle årets begivenheder
 53. Tusser og kuglepenne der ikke duer – eller som du for har mange af
 54. Te/kaffe der har lagt i flere måneder uden at blive drukket
 55. Kosttilskud og vitaminer du ikke får taget
 56. Julepynt som ikke har en betydning mere
 57. Plastik tallerkner og bestik
 58. Fyrfadslys – hvis du ikke får dem brugt, ud med dem, og køb i stedet de sundere soyalys når du vil bruge dem
 59. Sengelinned (2-3 sæt burde være mere end nok)
 60. Makeup du har brugt én gang
 61. Sugerør – okay, jeg ELSKER sugerør, men ved mange har mange ubrugte liggende.
 62. 3D briller som du alligevel glemmer at tage med
 63. Reklame merchandise
 64. Træningsudstyr der ikke bliver brugt
 65. Brugsanvisninger – Du kan prøve dig frem eller finde informationerne på nettet.
 66. Emballage til produkter og elektronik

6 kommentarer

 • Mulle

  Jeg kan tilføje: nips der bare fylder og er grimt, det der er endte i kælderen/skuret/pulterkammeret/whatever i tilfælde af at noget skulle ske/man ikke kan nænne at smide det ud. Og ja jeg skal også flytte her henover vinteren en gang og der er meget i kælderen der skal ud men helt ærligt? Hvor ofte gider man gå i en t-shirt der siger :jeg deltog på denne tur i 2011?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Du har helt ret! Jeg prøver at være ekstra kritisk nu, for meget har tidligere fået lov til at blive “fordi det betyder ikke noget at den får lov at blive” “Tænk den dag jeg får brug for den” og 17 andre undskyldninger – men det fylder sammen med de 12 andre ting der også fik lov at stå, og hvis jeg får brug for en bestemt ting jeg har klaret mig uden et helt år, skal jeg nok finde på noget eller undvære. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mulle

   Uha det er godt nok længe siden jeg skrev den kommentar, og har kun oplevet at jeg har manglet en ting jeg egentlig har kassret

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] skralderen, for tænk nu hvis den anden på mirakuløs vis dukkede op? Heldigvis er jeg faldet over denne liste hos Skabsdiva, over 50 ting man skal skille sig af med uden at savne. Better get […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C. Stubbe

  Og det som jeg bed mærke i er at nr. 4 og 56, nr. 6 og 47, nr. 29 og 40, samt nr. 35 og 43 er præcis de samme ting 😛 Om det er med vilje for at understrege, at man virkelig ikke har brug for det, er ikke godt at vide 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hahaha tak! Havde jeg slet slet ikke set. Men ja – om lidt kommer mit indlæg om min udfordring, og til den tid bliver listen opgraderet med MANGE underlige ting jeg løbende faldt over – og tænk, flere af dem, vidste jeg ikke engang jeg ejede. 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Efterårskollektioner fra Depend