Shopping: The Body Shop Vitamin E Skincare Collection

Mine 10 Bedste Tips Til Livet På SU

bedste sparetips

Nu kan jeg snart se enden på min titel som studerende. Det er utrolig sørgeligt, da det har været nogle af de bedste år af mit liv, som har hængt tæt sammen med netop det studielivet indebærer. På SU, har du traditionelt ikke mange penge, og hvordan får man dem til at strække længst muligt? Jeg kommer med mine bedste tips, flere klicher, men de virker – learn from the old guys.

1) Prøv at få en lav boligudgift
Billige boligheder hænger ikke på træerne, men der kan spares mange penge, hvis muligheden er der. Jeg bor selv på C.W.Obel kollegiet, og fordelen ved kollegier er helt klart det sociale. Jeg har en hel lejlighed OG have for mig selv, men stadig mulighed for et rigt socialt liv på kollegiet, med fredagsbar, interesseklubber og sociale arrangementer. Jeg ved det er en begrænset tid jeg skal studere, så jeg kan godt gå på kompromis med boligen, hvis det betyder jeg har 1000 kr+ ekstra om måneden.

2) Spar penge på studiebøger
Der er mange måder at gøre det på. De bedste korte råd er at købe brugtpensum.dk eller sammenligne priserbogpriser.dk – til januar kommer jeg med et større indlæg, når indkøb af studiebøger bliver aktuel igen.

3) Har du husket din budgetkonto?
Flere jeg kender, som har det svært økonomisk, er dem der ikke har en budgetkonto. Det er pludselig ikke sjovt når kvartalsregninger falder den samme måned, og der ingen penge er til mad eller andet sjov.

4) Handel ind én gang om ugen
Prøv så vidt det er muligt at handle ind én gang om ugen. Min ekskæreste og mit madbudget faldt til næsten det halve, da vi begyndte på det. Større overblik over hvad vi havde – og ikke havde i køleskab og skabe, færre fristelser og impulskøb – og vi sparede samtidig masser af tid! Nu handler jeg stadig én gang om ugen, og mit madbudget er meget lavt, selvom jeg spiser godt og lækker mad.

5) Handel klogt ind
Kig på kiloprisen i stedet for den aktuelle pris. Prøv dig frem med forskellige discount mærker (hvor undersøgelser viser kvaliteten ikke er ringere), og køb ikke mere end du kan nå at forbruge. Brug en indkøbsliste (jeg bruger selv appen wunderlist hvor du har mulighed for at sende listen til andre, ligesom jeg bruger den til andre formål).

6) Frisør og kosmetiker
Frisørskolerne er rigtig billige, og der er masser af tid til netop dig. Mange frisørlærlinge er meget ambitiøse og går til konkurrencer, så du kan regne med en god behandling, hvor frisøren ikke har travlt med den næste kunde der snart kommer. Specielt er det også en hel del penge at spare hvis du skal have permanentet eller farvet hår. Hader at sige det, men nogle af mine bedste klipninger er sket på Techcollage! Bare undgå de helt nye (medmindre det bare er klip ad spidser) og så er du ellers i sikre hænder.

7) F for fagforening og forsikringer
Selvom du er fuldtidsstuderende, kan det svare sig at melde sig ind i en fagforing der passer til dit studie. For det første er der fradrag på blandt andet fagforeninger, men samtidig kan du den vej få billige studieforsikringer (hvor min besparelse var mere end hvad jeg skulle give i kontingent for fagforening win-win). Desuden laver flere fagforeninger og a-kasser (som er gratis for studerende), ofte gode kurser, der kan både styrke dit CV og dine studiekompetencer.

8) Studiekortet
Studiekortet er guld, når du kan få rabatter ved alt fra tøj, hotel til tandlæge. Undersøg dine muligheder ved f.eks studiz.

9) Sluk for standby
Mega usexet måske, men at slukke direkte på stikkontakten, kan spare dig MANGE penge i strøm.  Hvis du ikke tror mig, så undersøg hvor du kan låne et sparometer i din by, sæt den i en stikkontakt (f.eks. til tv eller computer) og se hvor mange penge standby flår dig for – av!

10) Lav store portioner
Nok den største kliche! Men lav gerne store portioner mad, der kan strække sig over flere dage eller portions opdelt til fryseren. Det er nemt, spare tid og penge, og mindre risiko for take away. Når du har travlt med studie og arrangementer, kan overskuddet godt ryge til fordel for take away, men hvis du har noget lækkert i køleskabet eller fryseren som bare kræver en tur i mikroovnen, så er det jo egentligt nemmere, hurtigere, sundere og billigere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Shopping: The Body Shop Vitamin E Skincare Collection