Forårsfeber Give Away - Vinderne er fundet!

Kampen mod uren hud – 6 tips der hjælper godt på vej!

untitled-2_zpsshzwjsbyJeg er 25 år og er i øjeblikket plaget af urenheder, der er værre end i teenageårene. Det skyldes at jeg hele tiden skifter piller, hvilket får mine hormoner til at gå amok – og bumserne til at bryde ud. Det er virkelig hæmmende! Jeg kan ikke gøre så meget lige nu, end tålmodighed og håbe det snart lykkes at finde de rigtige piller til mig..

Men der er nogle ting du kan gøre, hvis du døjer med uren hud, og hertil kommer mine tips. Du har sikkert hørt dem før, men vi tager dem én gang til for Kong Knud.

1) Tage makeup af og rense huden hver aften (og morgen)
Det er de færreste der kan gå i seng uden at børste tænder, og sådan bør det også være med at få vasket huden. Ikke nok med at du lader makeup og snavs sidde på huden over natten, der kan give irritation, rødme og tilstoppe porer, så ælder det også huden på sigt. Når rynkerne først er kommet, er de svære/umulige at slippe af med igen, så hellere være præventiv.
Tip: Hvis du er dårlig til at få det gjort, så køb renseservietter eller placer vatrondeller og makeupfjerner der ikke skal vaskes af, ved siden af sengen.

2) Stress af og nok søvn
Nemmere sagt end gjort, men kender du dig selv og din krop, vil du sikker opleve at du får udbrud i de perioder du er stresset. Stress udløser blandt andet hormonet kortisol, der giver en øget produktion af talg og inflammation i huden.
Tip: Gå tidligt i seng, og lad der ikke være forstyrrende kilder omkring sengen. Hvis du er stresset, så arbejd med det, hvad du kan skære ned på, eller ændre så du er mindre stresset.

3) Valg af produkter
Det er en jungle! Mange vælger desværre for stærke produkter til deres urenheder, hvilket kan give huden tilstanden dehydreret hud. Urenhederne kan se ud til at være væk, men de gemmer sig under den dehydreret overflade. Så nu er der to problemer at døje med! Hold dig gerne til så få produkter som muligt, for ikke at stresse huden unødvendigt, og også nemmere at se hvilke produkter der fungere.
Tip: Stridex Single-Step Acne Control Maximum, er en BHA peeling med salicylsyre, der ikke skal vaskes af, og som er et vidundermiddel til uren hud.

4) Undgå at rører ved dit ansigt.
Både i løbet af dagen, og også de fristende hvide eller endda gule bumser der kan komme. Øv! Hvis du rører ansigtet mange gange i løbet af dagen, transporteres masser af snavs til ansigtet. Så det værste, at trykke de der lede hvide og gule bumser.. Hvis de trykkes forkert, kan de springe nede i huden (nok det nemmeste at beskrive) som kan udvikle sig til flere bumser, samtidig kan de give tørre pletter eller endda ar, selvom hygiejnen er i orden.
Tip: Vær opmærksom på når du rør ved dit ansigt ubevidst i løbet af dagen. *sagde hun imens hun støttede hovedet mod hånden*
Tip: Brug i stedet et produkt beregnet til huden, der får dem til at forsvinde hurtigere.

5) Brug ikke tandpasta på huden
For at præcisere tippet i 4’eren, er tandpasta ikke beregnet til huden. Det er rigtigt nogle har fået dem til at forsvinde, ved at udtørre – jeg henviser også til tip 3 – hvilket jo kun giver dig en bjørnetjeneste. Undersøgelser viser endda at tandpasta der indeholder propylenglycol eller sodium lauryl sulfate, kan give akne, sidstnævnte bruges også i mange shampoos. Ligeledes er flour mistænkt for at udvikle hudsygdomme perioral dermatitis – men der er ikke nok undersøgelser til at understøtte dette.
Tip: Brug Basiron 10 % i stedet, der indeholder benzoylperoxid, der er bumsernes værste mareridt (købes i håndkøb på apoteket eller på her)

6) Gør ting der rører din ansigt rene!
Hånden på hjertet, hvornår har du sidst gjort dine pensler rene? Måske har du ikke så dårlig samvittighed, men hvad med hvornår du skiftede sengetøj, håndklæder, eller en helt stor synder… Din telefon? Makeuppenslerne er gode at gøre rene, da de ikke bare kan tilføje bakterier til din hud, men også til produktet. Det kan godt være at du skifter sengetøj og håndklæder ofte, men er du plaget, er det en god ide at gøre dem rent meget ofte, og gerne en kogevask engang imellem. Telefonen kan du rense med små engangsrenseservietter med brillerens, kan bl.a. købes en æske med 50 stk i Lidl til kun 14,95 kr der er gode til formålet.
TIP: Hvis du er slemt ramt af urenheder, så sov med et håndklæde rundt om pudebetrækket, som skiftes hver dag.

2 kommentarer

 • Sophie Ella

  Hej Malene

  Jeg har selv lidt med uren hud, hvilket både har været bedre og forværret alt efter hvilken hudpleje jeg har brugt. Det senset år har jeg udelukkende brugt produkter fra Rudolph Care (http://www.ren-velvaereshop.dk/rudolph-care-744/), hvilket virkelig har kunnet ses på min hud. Jeg tror faktisk aldrig, at dn har været så meget i harmoni. Bare et tip 🙂

  Sophie E.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Ej hvor dejligt at høre Sophie, ville ønske jeg selv var dér med min hud.
   Desværre er der ikke så meget at gøre, når det er hormoner udover at prøve at balancere dem, men inden da var jeg stor fan af Bliss produkterne, der bare fungerede.
   Nu er jeg tilbage på nogle gamle ppiller, for at se om jeg får migræne igen, eller om det er noget andet der har udløst anfaldene (håber det), da jeg endelig håber at kunne få ro på de forskellige hormoner igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Forårsfeber Give Away - Vinderne er fundet!