Månedens favoritter

Jordbærtærte hører sommeren til…

Så har jeg prøvet min første jordbærtærte – og hold fast den smagte godt, selvom geléen kom på mens den var for flydende, og derfor gled af jordbærene. Den vakte dog stadig glæde ved naboer og venner fra kollegiet, og skal helt sikkert lave den snart igen.  Opskriften jeg brugte er fra AnjaO, men har rettet lidt til mørdejen og tilføjet gelé.

Mørdejen:
150 g mel
110 g smør (måske en smule mere)
50 g sukker
1 æg

Marcipanfyldet:
100 g smør (helst rigtig smør)
100 g sukker
100 g revet marcipan
½ æg (et æg piskes, og deles derefter)

Fyld:
100g mørk chokolade
Kagecreme af ½ pose kagecreme og 2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
500g jordbær (er rigeligt)

Gelé:
1 glas ribsgelé

  • Mørdejen æltes godt sammen, og sættes i køleskabet i en time. Hvis dejen er for tør, tilsættes lidt mere smør.
  • Imens dejen står i køleskabet kan du piske smør, sukker og ægget sammen, og rive marcipanen i.
  • Mørdejen rulles ud (et tip er at gør det imellem to stykker bagepapir eller folie), og lægges i en smurt tærteform, og overskydende dej skæres af. Dejen prikkes med en gaffel.
  • Marcipanfyldet hældes i, og bages ved 200 grader i ca. 20 min. Bagefter tages tærten ud og køles af.
  • Chokoladen smeltes og smøres i den afkølede tærte.
  • Lav kagecremen efter anvisningen, og vend flødeskum af piskefløden deri. Den færdige creme smøres i tærten.
  • Halver jordbærrene og pynt tærten med dem.
  • Hvis du vil have geléen på smelter du geléen i en gryde, lad den køle lidt af så den stivner en lille smule før du hælder den over tærten.

Og så er det tid til at nyde en lækker sommertærte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Månedens favoritter