Julegaveønsker under 500kr

Coolcos multi perfect make up foundation SPF 12

Denne foundation købte jeg da det nye danske mærke CoolCos lige have åbnet deres butik i Aalborg. Nu har jeg prøvet denne foundation i et godt stykke tid, og jeg er faktisk ganske overrasket over denne foundation til 89 kroner, – men alligevel; ekspedienten sammenlignede denne foundation med Diors, hvilket jeg dog må erklære mig uenig i. Farven jeg bruger er 01, som er Coolcos’ lyseste farve.

Emballage: Jeg kan godt lide emballagen som er i plastik og tubeform med en pumpe. Den virker rimelig billig i sit udseende, men hellere bruge penge på indhold end emballage, ikke? Jeg tænker også at den er nemmere at få resterne ud af, når pumpen ikke kan få fat i mere, end hvis emballagen havde bestået af glas eller hård plastik.Desværre har jeg oplevet et par gange hvor der var problemer med pumpen, så jeg har skulle døje med at få noget ud, jeg har dog altid indtil videre fået den til at virke igen.

I brug: Denne foundation er ikke til personer der konsekvent kun påfører foundation med hænderne, som jeg også blev advaret imod da jeg fik den, da den skulle arbejdes lidt med, da den er rimelig tyk i konsistensen; hvilket nogle – f.eks. mig selv – ikke bryder mig om, men som andre sikkert ikke har noget imod. Den er rimelig fedtet når den lige er kommet på, men når den er tørret, føles den som fløjl. Det bedste er at den ikke føles udtørrende, hvilket jeg hurtigt kan døje med, med skallende pletter.
Dækevne: God dækevne der skjuler alle røde områder og er også rimelig god til at skjule urenheder – kun lidt concealer til de værste er nødvendigt, man kan også undlades, da dækevnen klare det meste. Klare min mørke rander næsten til perfektion.

Duft: Duften er meget… mild, lægger ikke mærke til, hvilket jo også er godt, da produktet er uden parfume.

Hvor kan den købes?
Coolcos kan købes i Coolcos butikkerne der ligger rundt om i landet, eller på Coolcos’ hjemmeside.

Plusser
* Den gode dækevne.
* Den lugter ikke rigtig.
* Den flotte fløjls finish.
* Er med SPF 12

Minusser
* Coolcos reklamere sig med at være parfume og 95% parabenefri, som desværre kan give folk det indtryk, at der ikke er nogle skadelige stoffer i, hvilket desværre er tilfældet.
* Der har været problemer med pumpen.
Ingredienser:
Aqua, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Talc, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Triethylhexanoin, Butyrospermum Parkii Butter, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Propylene Glycol, [+/- CI 77492, CI 77499, CI 77491]

3 kommentarer

 • Anonymous

  Jeg har selv lige invisteret i deres foundation idag, samt nogle andre produkter. Jeg er gravid – men ingen haj til at gennemskue hvilke produkter jeg skal passe på med… – Kan du forklare noget om de skadelige stoffer der i? Bør jeg måske holde mig helt fra deres produkter så længe jeg er gravid – og senere ammer?

  Jeg kontaktede deres hovedkontor inden købet og summa sumarum i deres svar var, at det er et holdningspørgsmål, hvilket det selvfølgelig også er…

  Jeg har det dog sådan, at jeg har svært ved at undvære makeup. Jeg hverken ryger, drikker, går i solarie, spiser udpreget usundt, bruger ikke parfume osv. Jeg har derfor "tilladt mig selv" at synde hvad angår makeup'en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg har selv lige invisteret i deres foundation idag, samt nogle andre produkter. Jeg er gravid – men ingen haj til at gennemskue hvilke produkter jeg skal passe på med… – Kan du forklare noget om de skadelige stoffer der i? Bør jeg måske holde mig helt fra deres produkter så længe jeg er gravid – og senere ammer?

  Jeg kontaktede deres hovedkontor inden købet og summa sumarum i deres svar var, at det er et holdningspørgsmål, hvilket det selvfølgelig også er…

  Jeg har det dog sådan, at jeg har svært ved at undvære makeup. Jeg hverken ryger, drikker, går i solarie, spiser udpreget usundt, bruger ikke parfume osv. Jeg har derfor "tilladt mig selv" at synde hvad angår makeup'en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså, det er rigtigt at det er et holdningsspørgsmål. Jeg ville selv gerne bruge parabener hvis jeg blev gravid, eftersom at det er et konseveringsmiddel der er forsket meget i, og alternativerne er ikke særlig meget bedre og forsket lige så meget i. – F.eks. er der mange parabener der også finder i fødevare, under et andet navn (der bliver ikke brugt samme fortegnelse for fødevare og hudpleje), og så er det jo lige fedt.. Jeg synes selv at parabene debatten er gået over gevind, da parabenefrie produkter ofetst sælges på at være sundt. (men det er nok så snart ordet 'fri' er med?).

  Men det er jo et holdningsspørgsmål eftersom at man selv må tage stilling til hvad man vil og ikke vil være med til. Jeg vil kun være obs på butyl-, isobutyl-, propyl- og isopropylparaben, som der stadig mangler noget dokumentation for om de er helt sikre at bruge. At det bliver anbefalet at undgå som gravid er jo ikke fordi det nødvendigvis er farligt, men mere for at undgå den skyldfølelse man kan få bagefter, hvis barnet ikke er rask (som jo alligevel kan skyldes mange andre ting).

  Men du kan bruge http://www.forbrugerkemi.dk/kemi-info til at slå stoffer op med, og se hvad Informationscenter for Miljø og Sundhed siger om de forskellige stoffer. Men der er flere af stofferne som ikke er just sunde – men farlige? – en smagssag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Julegaveønsker under 500kr