Ducray Kelual DS shampoo

De bedste tips til lange negle

{ indlægget indeholder reklamelinks }

Vidste du at dine negle vokser hurtigere om sommeren end om vinteren? Generelt er der ingen mirakelmidler til at få sunde negle. Så i stedet for at bruge dine penge på en masse kosttilskud, så brug dine penge på noget mere brugbart forkælelse.

Nogle ting kan vi ikke påvirke, og det er dine gener. Gener har desværre en masse at sige om hvor hurtigt og naturligt stærke negle du har. Resten hedder… Plej dine negle og undgå at brække dem! Her er nogle af de bedste tips til at få lange og sunde negle.

Få sunde negle

 • Negleolie negleolie negleolie. Neglene tørre nemt ud og begynder at flosse. Brug derfor negleolie et par gange om dagen. Hvis du vil købe, er mine favoritter Badger Company Organic Cuticle Care, Depend Grape & Avocado Nail OilCND Solar Oil og The Body Shop Almond Nail and Cuticle Oil. Alle favoritterne harforskellige udformninger – find den variation der passer for dig. Hvis du er til DIY kan du bruge jojoba oil eventuelt blandet med lidt ekstra e-vitamin hældt i en neglepen eller mindre flaske.
 • Undgå nail streghtener eller nail hardene med formaldehyd, medmindre du har meget tynde negle. Neglene vil hurtigt blive hårde og mindre fleksible, hvilket gør de nemmere brækker. Så brug det kun som en midlertidig løsning og ikke så lang tid ad gangen. Depend O2 har blandt andet en Strenght Instant Repair og en Strenght Overnight kur.
 • Spil varieret. Du behøver slet ikke købe silica og andre kosttilskud der proklamere at få dine negle til at vokse hurtigere. En varieret kost er det eneste du behøver.
 • Masserer dine neglebånd. F.eks. hver aften inden du går i seng kan du tilføre neglebåndsolie eller håndcreme og massere dine neglebånd et par minutter, massagen vil stimulere væksten inden i matrixen.

LÆS OGSÅ | Jeg sværger til Badger Company Organic Cuticle Care

Hold neglene sunde

 • Undgå at buffe dine negle. Selvom det kan virke fristende, så undgå det hvis du vil have lange stærke negle. Buffingen vil gøre dine negle tyndere og derfor større risiko for at knække.
 • Brug handsker når du har hænderne i vand i længere tid. Om det så er imens du renser pensler eller ordner din opvask. Neglene opsuger vandet så de bliver bløde og svage, og sæben udtørre neglene. Jeg bruger latexfri rengøringshandsker fra Wileda (forhandles i mange supermarkeder), de er i en tykkere kvalitet og jeg synes de er meget rarer at have på end dem i latex, så de bliver også brugt.
 • Brug ikke dine negle som redskaber, og undgå at støde dine negle mod noget (de fleste af mine negleknæk, sker når jeg skal skifte gear eller bruger rivejern)
 • Brug neglelak. Det giver neglene et beskyttende lag både for stød, men også så de ikke opsuger så meget vand.
 • Fjern ikke neglebånd unødvendigt. Neglebånd beskytter området kaldet matrix, hvor det er at de nye celler til neglene dannes, hvis der fjernes for meget, kan det komme bakterier ind og ødelægge de nye celler. Hvis dine neglebånd er groet langt ud (så det måske er svært at ligge en pæn neglelak), så skub dem forsigtigt tilbage efter at have blødgjort og forberedt neglebåndene på det. Generelt er det, nu mindre af halvmånen du kan se, nu sundere er det for neglen.
 • Brug en glas eller sandpapir neglefil. Smid den i metal ud med det samme! Den er for grov og samtidig ikke særlig hygiejnisk. En glasneglefil kan vaskes og holde en livstid (hvis du ikke taber den). Eller brug en neglefil af sandpapir.
 • Fil dine negle ordentligt. Da der sker et naturligt slid på neglen, er det bedst at file den slidste spids af, da der er større risiko for at neglen vil knække. Dette behøver ikke at være særlig meget, og kan nemt styres med en glas eller sandpapirfil. Fil neglen det enten i én retning eller gør fra hver side ind mod midten, hvis du bare filer frem og tilbage, kan du flosse neglen.
 • Neglelaksfjerner vil altid lave kemisk slitage. Men er altid bedre end at du piller neglelak af. Gå efter en neglelaksfjerner uden acetone. Min yndlingsneglelaksfjerner er Sephora Express Nail Polish Remover, da jeg virkelig hader at fjerne neglelak.

LÆS OGSÅ | Spa dag for neglene med Depend O2 Nail Care

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Ducray Kelual DS shampoo