Christian Louboutin lancerer sin egen beauty line

DIY: Jordbær pleje

 photo strawberry-51609_640_zpsfbfnabmj.jpg

Er der noget bedre end smagen af danske jordbær? I hvert fald ikke her i forsommeren, og efter så mange solskindsdage og nu det kedeligt vejr, kan man kun længes efter sol og sommer igen, og hvad er ikke bedre end at spise jordbær? De jordbær der er maste og kedelige skal ikke ryge i skraldespanden, men brug dem til hudpleje der leder dine tanker hen på sommer, sol og dansk hygge.

Hvad kan jordbær?
Jordbær indeholder masser af svovl som er inflammationshæmmende og godt for eksem og psoriasis.
Samtidig indeholder den også en masse frugtsyre som er let peelende og blødgøre huden, og masser af C-vitamin som er med til at danne hudens collagen og regulere talg produktionen så huden ikke tørrer ud. Samtidig er jordbær tonende.

Jordbær sommerbooster tonic
½ håndfuld jordbær
½ håndfuld hindbær (må gerne være frosne, optøede)
1 bundt persille (uden stænger)
2-3 dele vand eller blomstervand*

Persillen hakkes inden den blandes med bærrene som blendes grundigt, si saften fra igennem et kaffe- eller te filter og hældes sammen med vandet. Hæld 1 del saft sammen med 2-3 dele vand. Det er vigtigt at tonic bliver fortyndet, grundet det høje indhold af frugtsyre.

* se opskrift nederst i indlægget

Fugtende jordbær ansigtsmaske
3-4 store jordbær
½-1 dl yoghurt naturel

Jordbærrene moses og røres sammen med youhurt naturel, og masseres ind i et let fugtigt rengjort ansigt, lad masken sidde i ca. 10-15min og vask af med lunken vand.
Kan holde sig i køleskabet i ca. 3 dage.

Blomstervand
Der findes mange forskellige blomstervand, men tager de to nemmeste med lang holdbarhed; rosenvand og lavendelblomstvand. I hudpleje opskrifter med vand kan man altid udskifte med blomstervand som kan tilføje yderligere egenskaber til huden. Blomstervand kan også bruges som en opfriskende tonic i løbet af dagen.

1-2 liter vand
5-6 håndfulde rosenblade eller 5-6 håndfulde tørrede lavendelbomster.

hæld vand og halvdelen af blomster i en gryde og lad det simre undr låg til halvdelen af vandet er væk. Lad vandet køle af og si blomsterne fra, gentag samme proces igen med det vandet og resten af blomsterne. Når de sidste blomster er siet fra, hældes blandingen på flaske.
Kan holde sig i køleskabet i 10 dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Christian Louboutin lancerer sin egen beauty line