Forskellen på peeling og exfoliering.

Lidt om kosmetiks holdbarhed og PAO

pao_zpsrol8njyzSkønhedsprodukter er organiske produkter ligesom den mad du spiser, og selvom der bliver tilføjet en masse, for at forhøje levetiden på dine skønheder, holder de ikke evigt. Men ved du egentligt hvor længe dit produkt kan holde sig

Har du spekuleret på hvad det lille krukkesymbol står for?

Den lille krukke findes bagpå alle dine skønhedsprodukter og viser, PAO’en, som står for ‘Periods after opening’. I EU er det et krav at der er en PAO på alle skønhedsprodukter, som angiver hvor mange måneder den kan holde sig, efter den er åbnet første gang.

Mange produkter kan holde sig i meget længere tid end hvad der står på PAO’en, men det er så længe at producenten kan garantere for produktets virkning og sikkerhed. For eksempel ved økologiske produkter og produkter uden parabener er det ret vigtigt at være opmærksom på PAO’en, da de ikke er på samme måde beskyttet mod bakterier og forharskning.

En god tommelfingerregel er at se på produktet og lugte til det for at se om der er forandringer i lugt, konsistens eller farve. Er der det, så er det ud med det. Den kan selvfølgelig også blive for gammel før tid, hvis den er opbevaret forkert eller der er kommet mange bakterier i, men her er det igen mest produkter uden parabener, som hurtigt kan blive mere skadelige for huden end give gavn.

En anden god tommelfingerregel er, at tørre produkter har længere holdbarhed end flydende og cremede produkter.

og sidste og afsluttende tommelfingerregel er, en god hygiejne er alpha omega! Så vidt muligt undgå at dine fingre er i direkte kontakt med produktet, og brug rene redskaber.

 

2 kommentarer

  • Anonymous

    sjovt, jeg har tit tænkt over hvad det symbol stod for, men det siger jo næsten sig selv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    sjovt, jeg har tit tænkt over hvad det symbol stod for, men det siger jo næsten sig selv!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Forskellen på peeling og exfoliering.