Mit beautyskrald februar 2020

En speciel tid #coronatid

Jeg har altid syntes begrebet, TID har været spændende. To personer ved siden af hinanden, som oplever det samme, kan have to vidt forskellige oplevelser af, hvordan tiden gik. Gik det hurtigt, gik det dræbende langsomt? Synes du ikke det føles som en evighed siden januars  2020 optimisme?

Det er ikke gået nogen forbi, at vi lige nu er inde i en sundhedskrise lige nu, med COVID-19, selvom der ikke er lige så mange akutte pressemøder fra regeringen, er corona noget, der påvirker os alle sammen, men også så ekstremt forskelligt. Der er selvfølgelig dem, som ikke er bange for at få det og synes alle tiltagene, har taget overhånd, og dem, som er virkelig bange for at få den, da de er i risikogruppen. Og så er der også alt det udenom. Corona har fået os til at få en ny hverdag for en stund.

Nogle er blevet sendt hjem med en meget lille eller ingen økonomisk sikkerhed andre med sikkerhed for både job og løn, og andre, som har en ”næsten” normal arbejdsrytme, og dem, der har fået ekstra travlt, og løber rundt og arbejder på fuldt drøn. Jeg synes det, er lidt spændende, jeg er vel sociolog, at se, hvor langt vores liv kan være fra hinanden lige nu. Jeg selv har drønet rundt for at omstille firmaet, jeg arbejder i, prøve at finde ud af om var sikret vores råvareleverancer og kunne lancere vores produkter til tiden, og siden prøve at hjælpe på efterspørgslen på håndsprit.

Det øgede stressniveau om min jobsituation, arbejde aftener og weekender, gør, at jeg selvfølgelig har svært ved at sætte mig ind i hjemmekarantæne memes, og ser jo det kun som en luksus at have tid (selvom jeg ironisk nok frygter mere hjemmekarantæne mere, end jeg frygter sygdommen).

Jeg tænker også på, hvordan denne hjemmekarantæne føles for forskellige typer, og familiekonstruktioner. Alle dem, der bor alene(!), de par, som i karantænetiden finder ud af det ikke skal være dem #coronaprøven, eller om vi ser frem til en masse nye bebs om 9 måneders tid.

Vi kommer alle til at lære så meget af det her, og tror næppe, verden bliver det samme som før. MEN jeg tror på, at vi i Danmark kommer godt ud på den anden side, fordi vi ikke er stramt hierarkisk opbygget, og derfor ar nemt ved at omstille os hurtigt og effektivt.

Men noget tiden her bør have til fælles, for alle, lige meget hvordan vi oplever, den er respekt overfor, hvad der sker lige nu. Det kan godt være, du ikke er bange for at få sygdommen, men spredningen skal stoppes, så vi ikke ender som Italien eller Spanien, og vi forhåbentligt også snart kan få en normal hverdag igen, så vi kan se vores familie og venner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Mit beautyskrald februar 2020