Mrs. Gray neglelak kollektion fra Depend - find den perfekte grå neglelak

Mine planteønsker i 2020

Er du kommet godt ind i 2020? Nytåret 2020 blev fejret med sygdom og træthed, men er allerede kommet stærkt igen ved at booke den første lille rejse i anledning af min 30års fødselsdag (gisp!) i næste måned. I år vil jeg gerne tilføje flere planter i mit liv, store som små, som kan berige mit hjem og gøre mit hjem endnu hyggeligere.


Kilde: myhappyhouseplant


Juvelorkide af typen Macodes petola

Mine første planter jeg havde var orkideer, efter en designer fra Project Runway lavede en kjole inspireret af dem. Men orkideer blev kedelige med årene, men det var jo selvfølgelig fordi jeg ikke havde set juvelorkideer endnu. Det ligner jo næsten at der er gået strøm igennem planten med det lysere mønster. Planten her vil i sig selv være smuk uden blomstring, til forskel for andre orkideer. Den her ønsker jeg mig virkelig meget!

Kilde: Bloomboxclub

Calathea Medallion

Generelt er jeg fan af mange af Calathea planterne, hvor jeg allerede har haft Calethea Medallion fra IKEA (den til højre), med de smukkeste lilla underblade. Det var en hårdfør plante, der kunne overleve rigtigt meget – undtagen at blive mast ved en flytning. Selv efter den ikke var blevet vandet, og bladene hang slapt hen ad gulvet rejste den sig igen, ved at vande den. Sådan en skal jeg have igen, og den ser så flot ud i kombination med andre planter.

Kilde: ukendt originalkilde

Calathea Orbifolia

Jeg vil også gerne supplere med Orbifolia fra samme Calethea familie, som er så smuk og grøn. Specielt efter at have set Jekatarina’s fra Junglen på tredje (genial planteblog) er jeg blevet forelsket.  Strukturen og formen på bladene er i sig selv virkelig dekorativ og den giver samtidig en masse lækker fylde.

Kilde: Succulentsbox

FRIZZLE SIZZLE

Jeg ved ikke. Jeg er normalt til planter der fylder lidt mere, hvor man ikke kan se jorden så meget, men udover et fantastisk navn, er det også en sjov lille krøltop jeg gerne vil have stående på mit kommende skrivebord som jeg kan kigge på, når tankerne går lidt i stå. Den kan blandt andet købes billigt på Jespers Planteskole.

Kilde: Lily

Paradistræ – jade plant –  Crassula ovata
… Og gerne et ”større” et. Jeg har forelsket mig lidt i denne virkelig nemme og finurlige succulent plante. Jeg har tidligere set mange babyer, men vil gerne have en noget ældre plante, med nok 5-10 år bag sig. Vidste du at planten kan blive så gammel at den kan gå i arv til næste generation? Det I sig selv gør jeg tænker denne plante er god at smide penge i, end de planter som dør mellem mine hænder. Jeg holder skarpt øje med DBA for paradistræer.

Nogle af planterne er selvfølgelig nemme at anskaffe sig end andre, der har også været en anden jeg havde på min ”drømmeliste”, men udover svær at passe kunne jeg også se den var sjælden selv i udlandet… Så måske jeg bare skal forsætte med at drømme videre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Mrs. Gray neglelak kollektion fra Depend - find den perfekte grå neglelak