Flere nudes - når strømpebukser aldrig bliver det samme igen!

Jeg tog cannabisolie

Nu er det lidt over et år siden, at jeg begyndte at tage cannabisolie. Det var ikke for dødelige sygdomme eller voldsomme smerter, men til min stress og depression. Inden da, var mit forhold til CBD og THC (som er de to typer cannabisolier der findes), at det kun var til meget (fysisk) syge mennesker. Denne her, er en længere historie. Med historien op til og hvordan CBD hjalp mig.

Jeg deler det her med jer, da CBD fra 1. juli blev lovligt at være i besidelse af CBD olie, så længe THC-niveauet er under 0,2 %. Sidste år ville jeg gerne fortælle om mine op og nedture ang. mit sygdomsforløb, men synes ikke jeg kunne fortælle den hele sandhed når det indebar den her gråzone, hvis I forstår.

Som nogle af jer godt ved, var blev jeg syg sidste vinter/forår, efter en lang periode hvor Murphys Love var omdrejningspunktet i mit liv – alt faldt bare fra hinanden, og jeg kunne ikke nå at bearbejde et problem, før et nyt, større, opstod. Ifølge de kloge behandlere, havde jeg allerede alvorlige stresssymptomer omkring et halvt år i forvejen, før jeg pludselig fra den ene dag fra den anden blev ramt af depressionen oveni. Det betød især at der var dage hvor jeg ikke kunne gå ud af sengen, og jeg enten ikke kunne spiste på grund af voldsom kvalme eller appetitløshed, eller næsten kun kunne spise comfort food bragt til mig (at lave mad selv var på dette tidspunkt, slet ikke en mulighed). Jeg kunne ærlig talt ikke tage vare på hverken mit hjem, eller endnu værre… Mig selv.

Efter flere uger med psykologbehandling, og der ikkerigtigt skete nogen fremgang, anbefalede psykologen, at det måske var bedst, at jeg kom på antidepressiv som supplement til behandlingen. Det var lidt af et slag, da jeg på det tidspunkt lige var i en af de ”gode” perioder, hvor jeg syntes, at der var lidt håb. Jeg følte dog også den her store, stressende, forpligtelse for at gøre mit for at blive hurtigt rask, da jeg gik sygemeldt fra studiet og burde være i gang med at skrive mit speciale.

Min egen første oplevelse med CBD

Jeg fik en tid ved lægen, og fortalte om hvad min psykolog havde sagt. Jeg havde så mange spørgsmål og bekymringer over antidepressiv medicin, at min læge til sidst sagde, at han kun ville udskrive den medicin til mig, den dag jeg bad om det. Det var både det mest forfærdelige og bedste svar jeg kunne få.

Sagen er den, at nogle i min familie har brugt cannabisolie med noget mere alvorlig sygdomme, så jeg og min familie kendte godt til det og havde hørt at folk med angst, depression og stress kunne opleve god effekt af CBD.

Så snart jeg kom ud fra lægen, i min mere eller mindre tågede tilstand, og med en overvældende skyldfølelse over, at jeg ikke turde tage antidepressiv, ringede jeg til min familie og sagde jeg gerne ville prøve CBD.

Jeg kom samme dag over til én der havde meget forstand på de forskellige typer af olie, og blandt andet har hjulpet en HPV-pige fra at sidde i kørestol til at kunne gå igen. Der prøvede jeg først en olie, for at se om hvordan min krop reagerede på det. Ud fra de mere kyndige øjne, så det ud til at jeg reagerede på det, selvom jeg ikke på daværende tidspunkt kunne mærke det store.

Jeg kunne virkelig MÆRKE mig selv igen

Jeg fik en olie med hjem, på en ret lav procent CBD, som jeg derefter skulle tage en dråbe tre gange om dagen. Den nat, var den bedste jeg havde haft i nok et år. Jeg kunne sove! Jeg kunne finde ro i kroppen, og jeg sov SÅ godt. Jeg husker det tydeligt fordi jeg kunne virkelig mærke mig selv igen og tankemylderet forsvandt og jeg fandt ro – hvor dumt det end lyder, men hvis du har haft depression, ved du nok hvad jeg mener.

Næste morgen havde jeg mange smerter i skulderne… Det viste sig, at jeg havde spændt så meget i skulderne i så lang tid på grund af stressen. CBD virker afslappende på musklerne, så efter spændingerne stoppede, fik jeg ondt. Jeg endte med at tage smertestillende i 4 dage.

Lige så stille virkede det som om jeg vågnede mere og mere op. Jeg havde det stadig pisse dårligt og manglede stadig mange følelser, men jeg mere tilstede, jeg kunne meget bedre holde en hverdag, og de dårligere dage var nærmere på et niveau med en god dag inden jeg tog CBD. Jeg sov ikke de fleste af mine dage væk, og kunne godt selv tage initiativ, var i bedre humør (eller havde bare et humør i stedet for ”ingenting”) og havde meget mere overskud til dagligdagens aktiviteter. Jeg skulle stadig være meget opmærksom på ikke ”at presse” mig selv, da korthuset ellers ville falde sammen, men jeg sidder bare nu og tænker tilbage på det med et smil. Olien gav mig fremgang!

Jeg tog senere en olie med højere procent CBD, så jeg kun behøvede olien én gang om dagen. Jeg var åben overfor min psykolog, der fra den ene samtale til den anden, kunne se og mærke forskellen på mig. Hun fortalte mig også senere, at hun kun havde god erfaring med CBD til patienter som mig, men at hun ikke måtte rådgive eller anbefale det. Under min sygdom og sygemelding, var jeg også i nær kontakt med min læge. Han vidste slet ikke noget om det, og ville ikke anbefale mig det, men han var nysgerrig, hvilket var det vigtigste for mig, og vil nævne det, da hvis min sygdom havde været helt hen i vejret, eller mine krop havde reageret negativt, vil jeg gå ud fra de vil havde frarådet mig det kraftigt.

Med tiden behøvede jeg ikke olien så ofte. Jeg tog den mere efter behov. Det var ikke noget med jeg opbyggede et behov jeg ikke kunne komme ud af, eller jeg tog en kold tyrker. Jeg havde altid kontrol over det og kunne selv styre det, hvilket har været ekstremt vigtigt for mig. Når jeg begyndte specielt at mærke stressen og uroen, tog jeg lidt olie, og tog den over løbende under min specialeskrivning, da jeg ærlig talt ikke var rask på det tidspunkt… Men jeg kunne ikke holde til at gå sygemeldt mere, som også stressede mig.

I dag… 

Nu er det et halvt år siden jeg afleverede speciale, og jeg er helt ude af mine stress og depression. Omkring sygdommen vil jeg sige, at jeg ikke ønsker det for min værste fjende, men jeg er samtidig i dag taknemmelig for at have oplevet det, da det har udviklet mig og et eller andet sted både professionelt og personligt gjort mig stærkere og til et bedre menneske. Jeg tager ikke CBD i dag, men er noget jeg er stor fortaler for. Selvom jeg har hørt om vilde historier (f.eks. HPV-pigen), synes jeg ikke, at CBD skal anprises for af kunne helbrede en hel masse, men omvendt synes jeg der skal gøres mere for det udbredes og gøres mere tilgængeligt, da mange vil have gavn af det. Jeg kommer helt sikkert også til at snakke om CBD igen engang i fremtiden. For eksempel har jeg været på sidelinjen med noget ret spændende hudpleje indeholdende cannabidioler, der er på vej.

7 kommentarer

 • Hvor er det bare mega skønt med din åbenhed og at det har hjulpet for dig 🙂 Jeg har virkelig overvejet det mod min angst og føler mig mere tryg ved det nu. Har du en forhandler eller et mærke du kan anbefale? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende! Og fedt du deler!
  Jeg kunne godt overveje Cannabis-olie i stedet for anti depressiv. Jeg tør nemlig ikke stoppe, fordi jeg ikke har et alternativ……. men måske det her kunne være en løsning?

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg kan ikek sige noget om skiftet fra antidepressiv, da det ikke er noget man stopper med fra den ene dag til den anden. Men det har været løsningen for mig, da der ikke så ud til at ske en udvikling efter flere måneders behandling uden medicin her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Berg Holm Andersen

  Super godt indlæg.
  Jeg lider af migræne og har også længe tænkt om cannabisolie kunne hjælpe mig. Jeg er også meget interesseret i at høre hvilket mærke du bruger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det sene svar skyldes her, at jeg har lagt med migræne. Haha. Det har ikke haft en betydelig effekt på mig, men kan se det har hjulpet andre, så måske?
   Det mærke jeg bruger, har jeg ikke kunne finde online endnu (men hører de var i nationale medier fra Cannabis messen i københavn denne weekend, så tror da de snart kommer), ellers vil jeg sige jeg stoler på NordicOil, da de virkelig kommer med alle de informationer jeg har brug for (ret god blod), og kontaktnummer. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaj

  Er der andre, der har lignende eller andre oplevelser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hej Kaj,
   Selvom der er mange der læser det her indlæg, vil jeg anbefale dig at gå ind på nogle af de medicinsk cannabis grupper der er på Facebook, hvor mange deler deres erfaringer. Mange der læser med her, tror jeg (endnu) ikke selv har haft så meget erfaring. Det var også den manglende erfaringsudvæksling i det åbne, der gjorde jeg lavede dette indlæg.
   Håber du finder hvad du søger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Flere nudes - når strømpebukser aldrig bliver det samme igen!