Find den The Body Shop Bodybutter der passer din hud

Hybenkerneolie er guld i din hudplejerutine

{ indlægget indeholder reklamelinks }

Olien med de mange egenskaber. Så mange egenskaber, at det kan virke uvirkelig at det er en ren planteolie, og ikke en et hudplejeprodukt med en kompliceret ingrediensliste… Og så er den perfekt at starte på nu hvor vi går ind til en lang efterår og vinterperiode, og kan bruges af stort set alle hudtyper.

iHerb (som jeg ofte handler fra) har lige nu 22 % på forskellige bath og beauty produkter*, herunder deres lækre hybenkerneolie fra Life Flo, som min mor og jeg efterhånden har brugt en nogle år. Så nu er en god anledning fra at krydse et indlæg om hybenkerneolie af på min To Do liste.

Hybenkerneolie er går under de engelske navne både ”rosehip oil” og ”rosehip seed oil”, men de er begge lavet af kernerne fra hybenfrugterne.

Hvorfor er hybenkerneolie så god?

Hybenkerneolie er rig på antioxidanter og essentielle fedtsyre som omega 3, 6, 7 og 9, samt vigtige A-vitaminer (tretinoin) og C-vitamin, som gør den ekstremt nærende og giver den en masse gode egenskaber:

 • Reparerer og genopbygger huden
 • Stimulerer hudens collagen-produktionen, og øger hudens fasthed, smidighed og elasticitet
 • Fugtgivende og beskytter mod udtørring
 • Reducerer rødmen og forbedrer hudens ensartethed og giver glød
 • Neutralisere hudens sebumbalance (som er godt for både tør og fedtet hud)
 • Anti-inflammatoriske egenskaber
 • Siges at kunne mindske ar

Kan bruges af alle

Hybenkerne olies molekylære struktur er så lille, at den ikke tilstopper hudens porer, og minder på flere måder om hudens egen sebum. Det betyder den også nemt absorberes af huden. Da den ikke indeholder andet en olien (og nogle har E-vitamin som ekstra konservering), kan den bruges af selv sart hud uden problemer. Da den kan neutralisere sebumbalancen, fungere den både til tør hud, men også fedtet hud, og den gode næring og vitamin kombination gør den også som en god anti-age pleje.

Hvordan bruges den?

Det er muligt at bruge den både morgen og aften, eller eventuel brug den inden et bad hvis du har meget tør hud. Det er dog bedst at lade den sidde og virke over natten.

Olien er meget let på huden og trænger hurtigt ind. Det eneste negative jeg kan sige er, at den har en lidt specielle duft. Det gjorde at min første hybenkerneolie røg ud, men fortrød dog hurtigt efter at have læst om hybenkerneolie igen, og siden jeg dét har jeg været fan og fået en fast plads i min hudplejerutine.

Life Flo Health Pure Rosehip Seed

Koldpresset økologisk hybenkerneolie. iHerb er største helsebutik online, og denne her olie er ekstremt populær på iHerb, og er en af deres bedst sælgende produkter, og topseller indenfor flere kategorier.

Du kan sagtens finde hybenkerneolie fra store mærker, hvor du betaler ekstra for mærket og emballagen. Den her har heller ikke den mest æstetiske udseende, men jeg tænker at når olien er ens (den her indeholder kun økologisk koldpresset hypenkerneolie og lidt e-vitamin til konservering), giver det ikke så meget mening, for mig, at betale det dobbelte eller mere, for en lidt pænere etikette.

Life Flo Health Pure Rosehip Seed Oil* koster kun 43 kr for 30 ml.

6 kommentarer

 • Beate

  Jeg har brugt lige præcis den olie på billedet i nogle år nu. Den er FANTASTISK! Dog påfører jeg den på fugtig hud efterfulgt af en creme, når den er tørret lidt ind. Den giver en fantastisk glad, og vigtigst af alt, den giver ikke uren hud – tværtimod. Så den kan virkelig anbefales. Jeg hamstrede selvfølgelig i går. Jeg har altid minimum én på lager, da jeg helt ikke vil undvære bare en enkelt dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Den er nemlig super god! Plejer også at have en på lager, efter at jeg engang løb tør og synes pludselig leveringstiden blev alt alt for laaang. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min kæreste ønsker sig en olie til hendes hud. Hun har en normal hud. Synes denne hybenkerneolie lyder god. Hvis du skal anbefale bare en olie til hendes ansigt, hvilken ville du så vælge?
  Vh Kasper

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hybenkerneolie kan have en god effekt på alle hudtyper, så det er selvfølgelig et godt valg, hvis hun ikke har beskrevet nærmere hvad hun ønsker sig. Rigtig mange ansigtsolier er faktisk ret kedelige, og bliver solgt som mere end de er, men hybenkerne er nok en af de få hvor du alene af den rene olie, får noget der sparker virkelig røv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna L

  Er den her olie bedre end https://shop.cosmos-co.eu/da/ansigt-hud-c-12/argan-olie-3-x-100-ml-p-4 som de skriver kan bruges til alle hudtyper og virker godt?
  For argan er da noget billigere, hvis de virker lige godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Argan olie har fået en voldsom popularitet efter Moroccanoil. Men argan olie er ikke kendt for sine plejende egenskaber i sit hjemland og Maroccanoil (hvor arganolie blev en kendt ingrediens) indeholder blandt andet silikone, som nok er det folk har oplevet en flot effekt på håret. Men mange firmaer er så hoppet med på trendbølgen og importere arganolie som de så sælger. Der er ikke noget videnskabelig dokumentation på at arganolie er godt (eller bedre) end andre olier. Så den kan nok mest det, som alle olier siger, men jeg ville selv altid vælge kokosolie til håret og argan til ansigtet og så hoppe over en olie, som sælges over alt, da det blev en hurtig trend, ligesom fidget spinner.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Find den The Body Shop Bodybutter der passer din hud