Bedste tip til bare lår der gnider mod hinanden i varmen

Dansk håndlavet hårolie fra Mirins + konkurrence

Reklame | Produkter er modtaget.

Mirins Copenhagen har udviklet en lang række håndlavede produkter baseret på herbalisme og aromaterapi. Der er 5 signatur aromaterapeutiske blandinger, bestående af ”Happiness”, ”Calming”, ”Purify”, ”Intuition” og ”Recharge”, som du finder repræsenteret over en lang række produktkategorier, hvor indholdet eller er det samme, så du vælger efter hvilken duft eller humør du foretrækker. Udover de 5, der yderligere forskellige aromaterapeutiske blandinger som er tilpasset produktets formål, ligesom du vil se på hårolien fra Mirins.

Hair Serum Sandalwood & Rosemary 

Mirins hårserum består af to olier og 4 essentielle olier, som alle er gavnlige for håret. Serumen vil fugte og pleje håre og forbedre teksturen på tørt og skadet hår. Et par dråber af olien skal maseres ind i hovedbunden om længerne.

Den har for nyligt fået en forbedret formulering, så INCI listen er ikke helt opdateret ved forskellige forhandlere. Det er værd at holde øje med. Jeg har sat den nye og den gamle ingrediensliste ind. Den nye er blevet lidt mere kombliceret med flere ingredienser, men har samtidig puttet avocado olie ind som den mest dominerende ingrediens, hvilket jeg helst havde set foruden, da det før var jojobaolie som minder om hudens egen sebum og derfor ikke virker helt så fedtet på håret.

Jeg mistænker også avocadoolien for at være grunden til at jeg er meget forsigtig med at bruge den, og egentligt helst bruger den om aftenen, så håret kan trække i løbet af natten, og så vaskes ud. Avocadoolie indeholder blandt andet B5 vitamin, som er en af de eneste (på nær B12) som håret kan optage udefra og en masse fedtsyre som er god til at blødgøre smidiggøre hår og hovedbund. Jojobaolie er en stjerne når det gælder hud og hår, og er til at naturalisere forskellige hovedbundsproblemer of sørge for at håret er er blødt og smidigt. Arganolie er jeg lidt træt af, som er blevet alt for meget hyped end den er værd, og ikke har noget specielt effekt som overgår så mange andre olier.

De Æteriske olier

De æteriske olier er der også sket lidt i og der er kommet flere af dem. Lavendelolie er blevet skuppet lidt tilbage, til fordel for sandeltræ som er god til tørt hår, samt den siges at have stimulere hårvæksten (mere om det), rosemerin er god, hvis du døjer med skæl og tør hovedbund og læser flere steder den er god til stressudløst hårtab (og så har jeg brugt rosmerin olie til at sætte en studiestemning). Lavendel er nok den mest brugte æteriske olie overhovedet. Den har mange gode egenskaber, virker beroligende og med lav risiko for allergi. Lavendelolie ser ud til at have en effekt på hårvæksten, men lavendelolie i håret er nok mest kendt for sin evne til at berolige irriteret hovedbund og sine antibakterielle egenskaber. Tea Tree hjælper også på irriteret hovedbund og skæl og sidst men ikke mindst er der sød appelsin som har en stærk antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.

Æteriske olier kan have forskellige egenskaber, men de tilføjer også en stærk duft, og mulighed for allergi. Så har du sart hud eller tildens til allergier, så brug den med omhug. Det er meget tydeligt at de dominerende æteriskeolier er ligesom navnet sandeltræ og rosmerin. Jeg plejer at elske parfumer med midttoner af sadeltræ, så duften tiltaler mig meget. Rosmerinen giver mig en følelse af koncentration og intensitivitet. Jeg brugte rosmerin i en aromalampe da jeg skrev speciale, da det skulle hjælpe på koncentrationen. Blandingen af de to dufte giver sådan en lidt tung, meget power følelse – ”Jeg indtager verden og vil tages alvorligt” – det er ikke lige den søde og uskyldige sommerduft.

Jeg bruger som sagt olien oftest om natten, hvor jeg bruger lidt mere og så vasker ud om morgen. Jeg bruger ikke lige så meget, som hvis det havde været min kokosolie hårkur, og her fokusere jeg mere på hovedbunden, hvor jeg massere hovedbunden, mens jeg vender hovedet nedad, for at få blodtilstrømningen til hovedbunden, så jeg kan få fuld udbytte af alle olierne. Hvis jeg bruger den om dagen, bruger jeg ikke mere end 2 dråber i alt til spidser og længde, hvor duften også giver mig det her mood hvor jeg er klar på dagen.

GIVE AWAY

I samarbejde med Mirins Copenhagen kan dig og en veninde kan vinde hver jeres Facial Mask Kit, bestående af en ansigtsserum og en clay mask  (værdi 510 kr). For at deltage skal du følge @Skabsdiva på instagram og kommentere hvem du vil dele præmien med. Deltag på Instagram her.

Mærke: Mirins Copenhagen
Produkt: Hair Serum Sandalwood & Rosemary
Produkttype: Hårolie
Størrelse: 50 ml
Pris: 185 kr
Forhandles: Mirins Copenhagen + flere fysiske forhandlere hovedsageligt i Århus og København. Se forhandlerlisten på hjemmesiden

Ingredienser: Avocado Oil (Persea gratissima), Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Argan Oil (Argania Spinosa), Sadelwood (Santalum Album), Rosemary (Rosmarinus Officinalis), Lavender (Lavandula angustifolia), Tea Tree (Melaleuca Alternafolia), Peppermint (Menta piperita), Sweet Orange (citrus aurantium)

Den gamle ingrediensliste: Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Apricot Kernel Oil (Prunus dulcis), Lavender (Lavandula angustifolia), Peppermint (Menta piperita), Rosemary (Rosmarinus officinalis), Grapefruit (Citrus paradisi).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Bedste tip til bare lår der gnider mod hinanden i varmen