Sidste dag med briller! Farvel brilleabe!

Jeg er en readathon virgin!

dsc_0078

Jeg har valgt at jeg vil prøve at hive en dag ud af kalenderen og deltage i Dewey’s Readathon fra i morgen, lørdag kl 14 og søndag kl 14, hvor læse autentiastister over hele verden læser i 24 timer (med mulighed for både pauser og søvn når man har behov for det). Det har været noget jeg godt har kunne tænke mig at prøve i et par år, men jeg har typisk haft for travlt. Weekender uden planer har været en luksus for mig!

Specielt efter speciale, eksamen og uni-liv er overstået, har jeg haft planer om at læse mere. Har altid godt kunne lide det – trods ordblindheden, men har mest læst fagbøger indenfor felter der har interesseret mig (sælger i øvrigt billigt ud af mange mode- og skønhedsbøger på Tradono nu). Nu vil jeg gerne læse mere skønlitteratur, og der er muligheden perfekt med dette readathon. Jeg har læst så spartansk, at jeg ikke har en favoritgenre, og aner ærlig talt ikke hvad jeg kan lide og ikke lide.

Jeg har kun haft dårlig samvittighed, når jeg har sat mig med en bog. Har jeg virkelig tid til det? – og det er netop noget af det smukke ved readathon, at sætte tid af til at nyde gode bøger. Men prikker også til mine tanker om konmari, hvorfor ikke prioritere dét, der gør én glad?

Nu skal jeg prøve, specielt med mine ”nye” øjne, så jeg ikke får hovedpine i løbet af dagen fra mine briller, som så vil stoppe mig (update om øjenoperationen kommer søndag eller mandag). Nu døjer jeg i stedet med tørre øjne, som en midlertidig bivirkning, men nu prøver jeg, og regner ikke med at læse non-stop, og tager det som det kommer. Derudover kommer jeg her, dagen inden med min anden udfordring, jeg ikke har tænkt over: Jeg har det med at falde i søvn når jeg læser – også en klassisk bivirkning ved ordblindhed, haha!

I morgen vil jeg lave et indlæg, som jeg løbende opdatere med mit readathon døgn
Hvis du selv læser, skriv endelig med din blog/instagram/andet så jeg kan følge lidt med dit døgn.

dsc_0080

Jeg er lige nu i gang med at flytte, så skal også være lidt plads til lidt nedpakning imellem bøgerne. Det er ikke ligefrem hyggelige omgivelser, men med en læseplads i min elskede Strandmon kommer man langt. Jeg har flyttet den ind i stuen, hvor mit spisebord før stod, så alle papkasser kan være inde i soveværelset, så jeg ikke skal se på dem imens.

Bøger, som jeg har fundet frem:

 • Ildenglen af Laini Taylor
 • At Tygge på Torne af Bodil Steensen-Leth
 • Dette Burde skrives i nutid af Helle Helle
 • Hvis det er af Helle Helle
 • Aldrig Uden Dig af Harriet Lane
 • Alice in Wonderland af Lewis Carroll

To Helle Helle.. Jeg var på biblioteket og spurgte bibliotikaren om anbefaling af kortere bøger (som jeg blev anbefalet også at have med), husker kun Helle Helle af navn, som nogle noveller der blev skamanalyseret i dansk, men nu prøver jeg igen. Derudover er jeg i gang med lydbogen ”Sommeren  Jeg Mødte Dig” af Jojo Moyes, som jeg vil lytte til, imens jeg pakker ned.

Det er også ret oblikatorisk at skrive om planlagte snacks (åbenbart):

 • Gulerodsstave med hummusdip
 • Hjemmelavet grove pølsehorn (så old-school! Første gang jeg har bagt dem i årevis)
 • Bland selv slik
 • Havrekiks (min nye synd)
 • Te, kaffe og danskvand
 • Pink lady æbler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Sidste dag med briller! Farvel brilleabe!