Part 3: Ryd op med KonMari – Bøger og papir

Part 4: Ryd op med KonMari – Komono

komono-liste-konmariHvis du ikke har læst første indlæg, anbefaler jeg at du starter med Part 1: Ryd op en gang for alle med KonMari.

Hvis du har været i gang med at ryde op efter KonMari metoden, er du ved at komme i øvelse, og tænker måske – (hvis du ikke ved noget om KonMari på forhånd), hvordan kan jeg allerede være nået par 4 ud af 5, når jeg først lige er startet? Joooh ser ud.

Komono er et japansk ord for småting, små redskaber, forskellige ting, løsdele m.v. – så ret omfattede og ret bred og vattet kategori, men også der hvor det virkelig arbejde begynder for alvor, for det er af samme grund, her du finder alt det du ikke vidste du havde – for det er bare de småting der hober sig op!

Jeg har lavet en tjekliste til at printe ud (nederst på siden), du kan lade dig inspirere af. Det vigtigste er, at komme igennem alle dine ejendele og tage hver og enkel ting op. Selvom man ikke skal sortere efter rum, har jeg inddelt listen hvor tingene typisk vil befinde sig. Men når jeg f.eks. skal sortere sakse, der står under køkken.. Er der en kategori, hvor tingene er opbevaret flere steder (og flere rum), bliver de samlet samme på samme måde som før. Tingene skal også først ligges på plads når en underkategori er helt færdigsorteret.

LÆS OGSÅ : DVD Organisering der er billig og ikke fylder 

Mine Tips

  • Hvis du har meget af én ting, kan du også dele den op i underkategorier, f.eks. inddelte jeg makeup efter produkt, og neglelakker efter farver. Jeg sendte med at skilde mig af med over 15 kg kosmetik!
  • Er der en kategori der er dit ’svage’ punkt? Så vent med den som en af de sidste.
  • Det kan være svært at bestemme om praktiske ting giver dig glæde. Men gør deres funktion eller færdige produkt dig glad? Behøver du 12 vaskeklude, hvis du alligevel vasker efter hver 5. brugte? Jeg hader at støvsuge, men kan godt lide rene gulve – derfor er en støvsuger relevant for mig (at jeg så ikke ejer én, er en anden sag).
  • Gaver kan være ekstremt svære at skille sig af med, men lad være med at føle skyld for at skille dig af med den, den var givet med en god tanke og tak gaven for det. Men vil du ærligt talt gerne have at dine venner og familie beholder dine gaver, fordi de føler et pres til det? Forhåbentligt ikke!

print-komono

Her er alle post i denne serie og hvornår de bliver udgivet
Part 1: Ryd op en gang for alle med KonMari
Part 2: Ryd op med KonMari – Tøj og tilbehør
Part 3: Ryd op med KonMari – Bøger og papir
Part 4: Ryd op med KonMari – Komono
Part 5: Ryd op med KonMari – Sentimentale ting

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Part 3: Ryd op med KonMari – Bøger og papir