Mine nytårsforsætter i 2017 – og de indebære ikke vægttab!

En kort fornøjelse

2016-12-10-13-46-53

Jeg skrev tidligere om mit anstrenge forhold til røde katte, og jeg så samtidig fik lille Oliver. Det var desværre en meget kort fornøjelse på 28 dage. Sidste torsdag, var vi ved dyrlægen for at få vaccineret og kastreret den lille mis, men fik kun vaccinen, da dyrlægen synes, han ikke vejede nok endnu, og lidt råd til hvordan vi kunne sørge for at han fik lidt mere vægt..

Men i stedet, gik det ligesom bare ned af bakke for Oliver. Fredag var han stadig ret sløv, men vi henkastede det med at han stadig nok kom sig over dyrlægen og vaccinen. I løbet af weekenden kunne jeg så ikke forstå, at han ikke ville lege, men så ellers ud til at have det godt – og han tog på, meget endda i forhold til den sidste tid. Jeg synes dog at han blev mere end bare killingerund, og tirsdag eftermiddag bestemte jeg mig for, at jeg skulle ringe til dyrlægen næste morgen, da han havde fået forstoppelse. Det var helt umuligt at få fat i dyrlægen, og endte med at jeg ringede til en anden (som også er min fortrukne dyrlæge). De ville gerne se ham, og da han blev tjekket, skulle dyrlægen lige have én til dyrlæge til at kigge på ham. Ikke godt! De bedte om at beholde ham til nogle flere undersøgelser, og en times tid efter ringede de og sagde det var våd FIP, en ret frygtet kattevirus der ikke kan behandles. Den brød nok ud, da hans immumforsvar blev svækket efter vaccinen, men han ville ellers blive syg, på et andet tidspunkt. Jeg og min far (som havde kørt mig til dyrlægen) var tilbage ved dyrlægen i løbet af få minutter for at sige farvel til ham, inden han fik lov til at sove stille ind, lige knap 4 måneder gammel. Jeg kunne ikke have gjort noget andet, og  jeg har nemmere ved at acceptere det, da jeg jo godt kunne se, at han ikke havde det godt, men fuck, hvor det gør ondt. Jeg har nu mistet to katte på under en måned! Selvom det er kynisk, er det alligevel godt det er “nu” jeg mistede Oliver, og ikke først om flere måneder, hvor jeg ville være endnu mere knyttet til ham. For hold nu fast, hvor gør allerede meget ondt.

Jeg har snakket med både dyrlægen og der jeg fik ham fra om hvordan og hvorledes. Selve FIP smitter ikke, men den virus den er muteret fra, felint corona-virus, smitter ret meget. Det er kun 1 % af dem der har felint corona-virus, der får FIP. Så nu er jeg i gang med at rense min lejlighed ud for eventuel felint corona-virus, selvom den ikke lever særlig længe uden for kroppen. Selvom grundig rengøring bør være nok, har jeg sagt farvel til kradsetræet (købt billigt på eBay – katten skal nok få et nyt inden længe), ligesom jeg også køber en ny kattebakke. For selvom jeg aldrig er sikret 100 % mod felint corona-virus, kan jeg lige så godt tage mine forholdsregler.

R.I.P Oliver
1.10.16 – 04.01.15

12 kommentarer

 • Johanne

  Det er jeg bare så ked af at høre; ingen fortjener at opleve noget. Stakkels Oliver 🙁 Godt han nåede at have dig til at passe på ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det var såååå super uheldigt.. Men lige dér er der bare intet at stille op. Kunne desværre også godt se at han var ret syg, specielt når jeg kigger tilbage. Han har spist og drukket fin, men hans våde FIP har så gjort ham ekstra dehydreret, så havde ikke rigtig set der var noget galt, udover trætheden. >_< av av av. Får helt ondt i hjertet, når jeg tænker på hvordan han dagen inden tiggede efter vand, hver gang jeg åbnede vandhanen – trods han havde ikke mindre end 3 skåle med vand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit katte-elskende hjerte bløder. Sov sødt lille Oliver. Jeg har også for nyligt mistet en af mine katte, det gør så ondt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Ja, de bliver jo en stor del af ens hverdag! O_O Den anden jeg mistede, gik jeg helt omkuld, da hun sådan bare ‘altid var der’ i alt hvad jeg lavede indenfor, og så på det værst tænkelige tidspunkt, med eksamener, min fars sag ved kommunen, veninder der flytter osv. av av av .

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zenia

  Åh nej da :-/. Vi var selv nødt til at aflive vores lille Cody på under 4 mdr. da han tog et spring ud fra vores første sal og knuste sin ene forpote. Den dyrlæge regning ville løbe op mellem 6000-12.000 kroner. Det gjorde så ondt, og jeg savner ham stadig meget. Vi har får 2 nye katte som vi snart har haft en måned. Men mangler stadig stadig Cody da han var en alletiders kat. Det tager tid selvom vi ikke havde ham længe ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Åh gud hvor forfærdeligt! Jeg har ved de sidste 3 katte, købt katteforsikring ved Agria, for ikke at stå i den situation. Min ene kat (som nu er enekat igen-igen-igen), kom ret slemt til skade forrige år, og det blev sådan en dyr omgang. Lille Oliver forsikrede jeg dagen efter jeg fik ham, og faktisk også der jeg valgte hans endelig navn, da jeg ikke lige havde tænkt over at de skulle bruge kattens navn, for at forsikre den (hvor dum kan jeg være?!). Hvor fik I jeres to nye katte fra? Jeg synes ikke der er så mange katte til salg i øjeblikket.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ååååhhrr ven! Det er jeg virkelig ked af at høre! Præcis aflivning er grunden til jeg ikke længere har dyr. Efter mere end tyve år, er jeg stadig ved at vræle, når jeg tænker på den dag, min gamle kat blev aflivet hos dyrlægen :'(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det gør virkelig også ondt. Har desværre mistet 2 katte til en grusom vej tæt på – godt jeg flytter dette år! Dette er den første kat, jeg har måtte aflive ’selv’ (ingen forældre), og hold fast det var hårdt. Kunne ikke se på det, da jeg følte mig virkelig magtesløs nok i forvejen. Men det var for det bedste, for han var virkelig syg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte K.

  Jeg kondolerer 🙁 har desværre prøvet det samme med en lille halv British shorthair fra et kattehjem 🙁 Det tog lidt tid inden jeg holdt op med at høre ham lege inde i stuen og jeg græder stadig når jeg afleverer mine nuværende katte hos dyrlægen til tjek/kastrering.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Puuuh, kan jeg godt forstå! Jeg tror jeg er mærket for livet i forhold til FIP. Min kat der er tilbage sørger ret meget (vi henter en ny sidst i denne uge), men skal hele tiden tjekke at han rent faktisk ER rask, og ikke syg, når han nu bare sover, ikke vil ud og spiser liiiige det der er nødvendigt. Fik opkald i dag om den killing jeg havde kig på, er min, og hun skulle vaccineres i morgen – sad virkelig med en klump i halsen dér. Av av av

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Har lige skrevet en mega glad kommentar på det første Oliver indlæg (jeget lidt bagud…) og så ser jeg det her indlæg. Får helt tårer i øjnene. Er helt med dig ift det med ikke at have haft ham så længe men kan sagtens forstå at det er enormt hårdt alligevel.
  Du gjorde det rigtige. Og nu har Oliver fået fred. Det fortjente han.
  Tak fordi du tager ansvar ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine nytårsforsætter i 2017 – og de indebære ikke vægttab!