Genstridige mørke rander under øjnene?

Noget Helt Særligt – En Skønhed Fra Olivia Burton

olivia-burton-ur_zpsgrruo6jf

D. 28. januar var en helt specielt mærkedag for mig, for den dag blev jeg helt 100 % officiel bloddoner, med min første rigtige donation. Det lyder måske ikke af meget, men jo.. Fordi det har været noget jeg har haft af mål allerede da jeg var omkring 17 år gammel, hvor jeg led af en voldsom angst overfor alt med læger, sygehuse, komme til skade, nåle osv., (og krævede jeg gik til psykolog reglmæssigt i flere år). Dette her ville være den ultimative prøvelse, og efter et år i karantæne, kunne jeg endelig give min første potion 0 rhesus negativ blod

Tilbage til uret! På billedet ses der min gave til mig selv, for at komme igennem denne kæmpe sejr. Et ur fra Olivia Burton! Jeg har i mange år ønsket mig et (flere) ur derfra, men aldrig kunne vælge hvilken, og så har jeg bare endt med at lade være. Men efter lang overvejelse, udvælgelse og råd fra kæreste og far, valgte jeg denne, fra deres Enchanted Garden kollektion. <3 Jeg synes den er dejlig diskret til hverdagsbrug, og  stadig er så personlig. Derfor et perfekt match, og jeg er så mega stolt over det ur, for det symbolisere noget helt specielt for mig.

Personalet i Aalborg Blodbank var sååå søde, og følte mig rigtig godt taget af, under hele forløbet, og glæder mig allerede til at komme igen i maj. Jeg har bestemt mig  for jeg også vil melde mig som knoglemarvsdoner, og til andre specialtapninger, når jeg har prøvet et par gange. Og hvorfor lige det? Udover det hele er en kæmpe sejer for mig, så er min blodtype lidt dum, da jeg kun kan tåle min egen blodtype (imens alle andre kan tåle min), og der er kun 6 %, der har denne.. Så personer der deler min blodtype, er rimelig fucked hvis vi bliver syge, og har brug for donere, om det så er knoglemarv eller organer. Heldigvis er knoglemarv ikke en smertefuld oplevelse, som det var engang, og chancen for at nogle skal bruge min knoglemarv, er lille, men hvis nogle har brug for min knoglemarv for at blive raske eller helt, undgå at dø, så er det en meget lille ofring for mig. Er du interesseret i at være mere? Læs mere om at være bloddoner her.

Andre der er bloddoner? Vil gerne høre om jeres oplevelser – og dine bedste blodværdier 😉 

1 kommentar

  • Stine

    Stort tillykke med din sejr! Jeg har også angst og ved, hvor svært det er at overvinde, så jeg ved hvor stort det må føles for dig.
    Jeg kan ikke være donor pt, da jeg får noget medicin. Og sidst jeg gav blod var jeg gravid (men det vidste jeg altså ikke førend 4 dage senere – ret uheldigt!) Men hvis jeg en dag kommer af med min medicin, vil jeg også donere blod igen. Da jeg fik fjernet min livmoder, fik jeg 3 portioner pga. blodtabet. Tænk hvis ingen havde doneret deres blod. Så var jeg død. Det er en flot altruistisk gerning.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Genstridige mørke rander under øjnene?