eBay fund #66 Lip Edition

Kokosolie som hårkur og leave-in hårolie

{ indlægget indeholder reklamelinks }

kokosolie hårkur

Efter jeg er begyndt at blive kokosolie, er mit hår blevet så meget sundere. Har sikkert skrevet det før, men det understreger hvilke mirakler kokosolie kan: Efter ikke været blevet klippet i et år, troede frisøren næsten ikke på det, og kaldte endda hendes andre kollegaer hen for at vise hvor sundt mit hår stadig var – og det ikke engang trængte til at blive klippet. Min hemmelighed: Kokosolie!

LÆS OGSÅ 24 ting du kan bruge kokosolie til – beauty edition

Jeg bruger det ofte som en hårkur, og engang imellem som en leave-in hårolie. Kokosolie er ret unik, da det er den eneste olie, der er dokumenteret til at kunne reducere proteintabet i håret markant, og pga. oliens struktur kan trænge ind i hårstående som ingen anden olie – selv ikke argan olie.
Hvordan bruges den så?

Kokosolie som hårkur

Kokosolien varmes op til det er flydende (i hænderne, vandbad eller et par sekunder i mikroovnen på medium styrke), arbejdes godt ind i tørt hår, lad det gerne sidde i håret natten over. Jeg har med tiden stoppet med at gøre andet ved håret, end at sætte det i en løs knold. Tidligere har jeg både brugt engangsbadehætter (jeg har købt disse på eBay), evt. med en hue eller håndkæde over for at holde hoved og hår lunt, eller bare et håndklæde over hovedpuden. Når du skal vaske det ud, er det alpha omega at du sørger for at putte shampoo i hele håret før du overhovedet tænker på at gøre dit hår vådt. Hvis du ikke har fået arbejdet shampooen ind godt nok, er det umuligt at få olien ud, og du vil gå med fedtet hår hele dagen.

LÆS OGSÅ | De Bedste Kvalitetshårbørster Med Naturhår

Kokosolie som leave-in hårolie

Når jeg gerne vil pleje håret ekstra i hverdagen, tager jeg en lille bitte smule olie (gå efter devisen om; hellere for lidt end for meget. For mit hår er en lille ært rigeligt), som varmes op i hænderne og påfører i spidserne og længderne. Det hjælper også godt til elektrisk og kruset hår.

Hvilken kokosolie skal du bruge?

Kan du lige duften af kokos, kan jeg anbefale denne økologiske kokosolie fra Urtekram, og hvis du ikke bryder dig om duften af kokos, eller også vil bruge den til madlavning, så kan jeg anbefale denne økologiske kokosolie fra Urtekram – uden duft og smag – den indeholder ikke samme mængde gode vitaminer og mineraler, men jeg vil altid mene det er bedre end ingenting,  hvis du vil have olien fra kokos. Du kan finde mange forskellige slags kokosolier i forskellige prisklasser og kvaliteter, og forhandles i alle helsekostbutikker og efterhånden de  fleste supermarkeder.

LÆS OGSÅ | Specialeskrivning og The Body Shop Coconut Oil

37 kommentarer

 • Anonymous

  Hvilken bruger du? Har kun set den fra urtekram som jeg er for nærig til at købe (næsten 100 kr) ellers har jeg set en hos min lokale grønthandler, men tvivler på det er ægte kokosolie selvom det står på – den stinker virkelig også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hvilken bruger du? Har kun set den fra urtekram som jeg er for nærig til at købe (næsten 100 kr) ellers har jeg set en hos min lokale grønthandler, men tvivler på det er ægte kokosolie selvom det står på – den stinker virkelig også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man kan købe duftfri kokosolie, hvis du har problemer med lugten.
  Jeg bruger denne her http://www.smuk-blog.dk/2013/07/iherb-haul.html som koster en brøkdel af den fra Urtekram, men alligevel er kokosolie så drøj i brug, at jeg godt kan finde på at købe den fra Urtekram senere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg tænkte på om man kan bruge palmin? der står jo nemlig at det er 100 % rent kokosolie, og det er jo klart en del billigere? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg tænkte på om man kan bruge palmin? der står jo nemlig at det er 100 % rent kokosolie, og det er jo klart en del billigere? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Du kan sagtens bruge palmin, men det er raffineret kokosolie (varmebehandlet), så der er nok nogle vitaminer og mineraler der er gået tabt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kokosolie er et julemirakel! Da jeg blev veganer for et år siden, og samtidig skiftede min ansigtscreme ud med kokosolie, sagde min acne endelig farvel. Det er virkelig et vidundermiddel.

  Jeg bruger det også som hårolie og makeup-fjerner. Det virker meget mere effektivt end dem fra matas, holder længere, og billigere i længden. Jeg er såsåsså glad for at jeg fandt det hahah

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej,

  Jeg har først lige læst dit indlæg. Hvor længe brugte du kokosolien i dit hår inden du gik til frisøren og fik alle komplimenterne? Og hvor ofte sov du med den i håret natten over? 🙂 Jeg prøver nemlig ihærdigt at rette op på mit krusede hår og forsøger at få det langt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Puuuh, det er ikke helt til at sige hvor længe jeg havde brugt den, desværre.
   Jeg prøvede at sove med den hver 2.-3. nat så vidt muligt (når mit hår skulle vaskes efterfølgende morgen), men det skete selvfølgelig ikke. 1 gang om ugen er nok det mest realistiske, og så i perioder jeg overskuede dét, hver nat inden jeg skulle vaske hår. Men generelt oplevede jeg hurtigt forbedringer. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det indlæg ser godt nok underligt ud by the way.. nu ved jeg næsten ikke om jeg ‘tør’ rykke rundt på det. :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej!
  Vasker du bare håret normalt efterfølgende? Jeg har enormt kruset hår, hvilket giver knuder i nakken, jeg er derfor nødt til at bruge balsam for at kunne rede det igennem. Har det nogen indflydelse på virkningen, hvis jeg har haft kokosolie i håret hele natten? 🙂
  Kh Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hår er meget forskelligt – jeg oplever mit hår som mindre kruset. Mit hår er ret tykt og langt.
   Og ja, vasker den næsten som normalt, bare jeg putter shampoo i, inden der kommer vand i, hvilket er utrolig vigtigt, at shampooen bliver arbejdet godt ind, da det ellers er næsten umuligt at få ud igen. 🙂
   Men det er helt sikkert værd at prøve, da det er så sundt for håret under alle omstændigheder. Men vend gerne tilbage med hvad dine erfaringer bliver. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hov, jeg kan se, at jeg fik formuleret mig lidt forkert. Jeg ville høre om det kan ødelægge virkningen, at bruge balsam efterfølgende, eller om det ikke umiddelbart har nogen betydning for virkningen af kokosolien? 🙂
  Jeg vil gøre alt for at få lagt mit ellers krusede hår lidt ned, så at du siger du oplever at det bliver mindre kruset gør mig glad! Glæder mig til at se om jeg kan se forskel 🙂
  Kh Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Beklager jeg overså din kommentar.
   Men nej, det ødelægger ikke virkningen at bruge balsam efterfølgende. Kokosolien er allerede trængt ind i håret, og overskydende skyllet ud. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten Pauch

  Kokosolier uden duft er som udgangspunkt blevet raffineret. Som du selv siger, så går de mange gode vitaminer og mineraler til spilde i denne process, da raffineret olier typisk er blevet opvarmet til flere hundrede grader. Til kokosolie især anvendes der ofte kemikalier i processen til at fjerne den naturlige duft fra kokosolie. Faktisk er de fleste olier af den slags af så ringe kvalitet, at det er bedst helt at undgå dem. Så er du ikke til kokosolie-duften, ville jeg anbefale en helt anden olie frem for, at lægge yderligere kemikalier i håret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg er ikke helt enig. For det første er alt kemikalier, så du vil aldrig tilfører håret flere eller færre kemikalier – ren kokosolie er 100 % kemikalier.
   Der hvor kokosolien er unik er dens molekylær struktur der gør den kan trænge ind i håret, hvilket ikke er påvirket af om den er rafineret eller ej. SÅ min anbefaling er, kan du lige kokosdufter -så gå all ind, ellers er ‘lidt’ bedre end ingenting. 🙂 I den periode hvor mit hår oplevede store forbedringer, som frisøren også var imponeret over, var det meste af tiden reffineret olie jeg brugte.

   Jeg har tilladt mig at fjerne dit link til din webshop, da det ikke er særlig god etik ikke at gøre opmærksom på denne slags reklame. Hvis du vil have link til din webshop på min blog, skal du venligst kontakte mig på mail, eller tage kontakt til Bloggers Delight.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej
  er vild efter at prøve kokusolie kuren.
  Skal man bare varme det om i hånden og massere det ind i hårlængden og i spidserne. Hvor meget skal der i?
  Jeg har green choice organic coconut oil og mener det er økologisk. Kan det bruges? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det er bare det. Evt. også masseres ind i hovedbunden for at stimulere blodomløbet, men det er svære at få ud, så vil nok ikke anbefale det de første gange, indtil man ved hvor meget håret skal shampoos ind, inden man skylder. Mængden afhænger selvfølgelig af mængden af hår, men måske også hvor lang tid du vil have det til at sidde i, men lige så meget en smagssag, så kan kun sige prøv dig frem hvad du synes. Du kan jo altid tilføje mere. 🙂

   Mht. valg af kokosolie, ser det ud til at den du har er raffineret. Dvs. at smagen/duften er væk, men det er desværre også nogle af de gode stoffer. Så den er nok ikke lige så effektiv, men bedre end ingenting, da det er molekylestrukturen, der gør kokosolien unik. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvor ofte bruger du hårkuren?
  Jeg har brugt den en enkelt gang, men kan endnu ikke mærke forskel (jeg ved godt det tager tid før det virker😁), men for at holde håret blødt og sundt, hvor mange ofte vil du så anbefale det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hej Signe
   Det afhænger meget af af hårets tilstand og hvad du udsætter det for 🙂
   For nyligt har jeg fået lavet striber i håret, hvilket mit hår ikke brød sig om, så har brugt det de fleste dage om ugen på det sidste, men ellers endte jeg med bare ca. en gang om ugen, da det var sundest. 🙂 Det var nok ikke et særlig klart svar, men nok efter hvad du kan overskue og selv har behov for – alt hår er forskelligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg er begyndt at bruge kokosolie i mit hår (hvilket er meget tykt og laaangt), dog uden lugt, og jeg lader det sidde natten over – det har virkelig reddet mit hår – er ikke blevet klippet i fire år :p..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   4 år?! Wauw! Hvordan behandler du ellers dit hår?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Motter

  Jeg fik lavet striber i dec, og allerede efter 1 uge permanentet. Det mente min frisør godt mit hår kunne klare. Men siden har det været kruset, og filtret, så jeg friserer meget af når jeg har været i bad. Især efter hårvask. Det ser ud til at det jeg har fra midt på ryggen og til skuldrene kun er i ét lag. Hvordan vil du anbefsle jeg bruger kokosolien? Jeg har købt den økologiske med duft fra urtekram. Tog en kur i går, og har næsten gået med den i 24 timer. Jeg vil så gerne have mine bløde permanentede krøller tilbage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Det er den bedste måde du gør det nu. Evt. sørge for at holde dit hoved varmt (for at kokosolien ikke størkner), med et tørklæde, håndklæde eller hue.
   Det eneste er bare, at permanent ER en meget hård behandling får håret – ligesom striber, så tror ikke den yder mirakler der kan holde håret sundt oveni den behandling. Jeg har selv lige fået striber, og mit hår opfører sig mærkeligt, men frisøren fortale (da jeg kom ind og bestilte tid igen), at mit hårs kvalitet var meget bedre end forventet efter første omgang striber. Gør det så kun for at få skjult den tidligere farve helt, da håret netop bliver kruset og filtret. Det er først nu det er ved at opfører sig normalt – snart to måneder efter og et utal af kokosoliekure senere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Motter

   hvor længe skal jeg blive ved med at lade det sidde så længe, inden jeg vasker det ud,, og hvad så når jeg ikke tager leave-in kuren? Efter behandlingen bruger jeg ikke stylingprodukter, som jeg eller altid har gjort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg plejer at lade den sidde over natten, men man kan også nøjes med 30 min, så det er sådan hvad man vil have ud af det og hvad man har tid til.

   Ift. leave-in, er det jo kun en lille smule i, så det ikke ser fedtet ud, men kun plejer og samler spidserne i stedet for f.eks. silikone (som i moroccanoil)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Motter

  Jeg har nu brugt kuren i en mnd. Kan mærke stor forandring. Mit hår filtre slet ikke sammen, når jeg har vasket det.
  Jeg har taget en leave in min 1 gang om ugen, ellers nogle timer andre dage i løbet af ugen. Men mine spidser fra skulder til midt på ryggen er ødelagte. Håret er stadig tyndt og næsten kun et lag, men håber jeg kan klare det med kuren indtil det hele er i den længde jeg vil have. Ellers går jeg fra mega langt til page, og det vil jeg ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Motter

  PS. Tror du det ødelagte hår kan undgå en klipning, indtil jeg fået den øverste del af håret med ned i den længde jeg havde før, altså til skuldrene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Selvom kokosolie er dokumenteret at kunne reparere, tror jeg ikke vi skal se på mirakler, og at spaltet hår, er og forbliver spaltet og tyndt, og det vil se træls ud indtil det andet er vokset ud (og det slidte hår, vil jo samtidig også bare blive længere). Jeg ville nok klippe det af, du beskriver som et lag, og så fokusere på det sunde hår, og at lade det forblive sundt. Evt supplere med en god blodstimulerende hovedbunds massage med kokosolie evt. suppleret med noget ricinusolie (kan købes i helsekost, matas og apoteket).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Får ikke link til dine kokosolie tips til at virke. Får noget med at side ikke findes http://skabsdiva.dk/2013/08/24-ting-du-kan-bruge-kokosolie-til-beauty-edition/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Jeg er 54 og jeg har fint nordisk lyst hår der er knækket i alle længder, tror det er efter jeg har været i overgangs alderen, håber olien virker i mit hår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej, jeg tænkte på, hvor ofte ville du anbefale, at man tager hårkuren?
  (det er bare, jeg ved med olivenolie skal man helst ikke, bruge det alt for ofte… Men jeg ved ikke om det er det samme med kokosolie…). ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kanman bruge kokosolie til sine børns hår? Har to langhårede piger, hvis hår godt kunne trænge til lidt ekstra pleje…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg kan ikke se nogle forhindringer i det, udover at deres hår er meget fint og det derfor godt kan virke en smulende tyngende, specielt hvis det ikke kommer ordenligt ud. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Boiskov

  Vigtigt at tilføje at man skal huske balsam efter alt er vasket ud. Jeg dik dårligere hår af dette indtil jeg fik tippet om balsam. Nu er det min absolutte favortit kur. Så tak for tippet – men husk balsam

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Jeg bruger altid balsam, så skal ikke kunne sige om det gør en forskel. Men vil altid tilråde brug af balsam 🙂 Tak for at gøre opmærksom på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

eBay fund #66 Lip Edition