Valentinsdag gaveideer 2015

Ebay guide for begyndere

dansk-begynder-guide-til-ebay_zpsnq8ymgpq

Jeg får engang imellem e-mails med spørgsmål omkring hvordan man handler på eBay, og derfor vil jeg lige komme med en dansk eBay guide for begyndere. Her bliver taget udgangspunkt i ’køb nu’ annoncerne, da det er nemmest at starte ud med. Hvis der er interesse i ebay guide til auktioner og tips dertil, skal jeg gerne lave det en anden gang.

Hvad er eBay?
eBay er en salgs og auktionside der formidler kontakt mellem sælger og køber. Det er en kæmpe misforståelse, når folk tror at deres eBay køb foregår MED eBay, og ikke forskellige sælgere. – Stadig forvirret; eBay er en større form for trendsales med hovedsageligt erhvervssælgere. Du kan handle på eBay på 3 måder:

Køb nu –  Her handles der med faste priser og du kan købe varen med det samme.
Auktioner – En klassisk auktion, hvor det højeste bud vinder (bud er bindende). En auktion kan vare i flere dage.
Bedste bud (Best offer) – Ikke så ofte brugt, men tilbydes af nogle sælgere, ved køb nu handler, hvor du skriver et bud du vil give på varen. Efter en dag eller to, afviser eller acceptere sælgere.

eBay.com eller eBay.co.uk?
På ebay.co.uk har du mulighed for at vælge ”Item Location” der filtrere sælgerne, så du kan vælge de kun må komme fra EU, det har den fordel at du kan handle løs uden at tænke på toldgrænserne. Dog er der stadig mange europæriske sælgere, der sælger præcis samme ting som dem fra Kina, bare til en højere pris,så hold øjene åbne. eBay.com er den største eBay side og har den fordel at der er større konkurrence = billigere priser for os. Derfor er det en fordel at handle på eBay.com hvis du tænker på at købe nogle billigere vare.

Told og Moms
Når du handler med sælgere udenfor EU, er der er risiko for at blive taget i tolden, hvis varens værdi er over 80kr plus fragt. Det er en regel at pakker fra USA oftere bliver tjekket end fra Kina, og af en eller anden grund, kender jeg mange der bliver taget, når de har købt sko.  Du kan se hvornår du skal betale hvad her.

Under 80 kr – Ingen risiko.
Mellem 80 – 1.150 kr – du skal betale moms og importgebyr (160 kr)
Over 1.150 kr – du skal betale moms, told og importgebyr (160 kr)

Hvis du vil finde ud af, hvad du evt. skal af med, kan du bruge toldberegner som er vejledende.

Har du fået told for en vare fra UK?
Følgende steder er ikke medlem af EU: Alderney, Guernsey, Sark og Jersey

Profilen
Din eBay profil opretter du, ligesom med de fleste andre sider. Denne profil er international, forstået på den måde, at du kan bruge den på alle ebays; .com, .co.uk, .de, .fr osv. Under My eBay kan du se dine egne vurderinger, dine gemte annoncer, tidligere handler, ting du er i gang med at byde på m.v.

Paypal
Paypal er udover det mest brugte betalingssystem på eBay, det største betalingssystem i verden, og det er samtidig det mest sikre betalingssystem. Køber og sælger aldrig får hinandens konto oplysninger, og endda mulighed for at trække dine penge tilbage. Her er det nemt at oprette sig på paypal.dk, hvor du også kan læse mere. Jeg kan anbefale at tilmelde deres danske nyhedsbrev, da der nogle gange er gode rabatter til forskellige webshops, hvis du handler gennem paypal.

Sådan køber du på eBay
Når du bruger eBay, kan du kigge i de forskellige kategorier for vare, men det nemmeste er at søge på forskellige vare.
For eksempel makeup fra Etude House. Det giver dette resultat:

ebay-soslashgning_zps7whfocvpHer er det muligt at sortere varene, hvis det er det du ønsker, her er en lille beskrivelse af nogle af dem:

1: Kategorier
2: Størrelse og tilstand – bruger jeg sjældent, da størrelse kan være meget misvisende (læs beskrivelsen i annoncen grundigt), og tilstanden ofte er private annoncer, som er i fåtal.
3: Prisen – genial hvis du vil undgå told.
4: Auktio/køb nu/begge
5: Gratis forsendelse – Forskelligt om jeg bruger den, da du nogle gange kan finde en vare hvor forsendelse og prisen er lavere end de vare med gratis forsendelse.
6: Sortering –  fx prissortering og annoncer der lukker snart (- kan give et par gode fund på auktion)

ebay_zpspstv5xby
Når du finder et interessant produkt, er det en god ide at tjekke følgende punkter på annoncen (taget udgangspunkt i en ’køb nu’ annonce):

1: Sælgers vurderinger – Her kan du se sælger, antallet af tidliere salg hvor køber har afgivet vurdering og hvordan køberne har vurderet dem. Dette er super vigtigt for sælgerne, da dårlige vurderinger kan få eBay til at lukke deres konto. Det er også muligt at gå ind på sælgers profil og se hvad de ellers sælger.
2: Farver/størrelser (og antal) – Her kan du vælge mellem evt. farver og størrelser og antallet. Samtidig kan du også se hvor mange der er tilbage, og hvor mange der er solgt af produktet (sidste tal er samlet, på tværs af farver/størrelser).
3: Prisen på varen (inkl. Watch item) – Her kan du se prisen på varen og mulighed for at købe nu, tilføje indkøbskurv eller add to watch list. Hvis du tilføjer indkøbskurv, har du ikke købt produktet endnu, men hvis du fx vil købe flere vare samlet (husk, ordren ikke skal overstige 80 kr, hvis du vil undgå told). Add to watch liste, bruger jeg ofte til at gemme vare jeg er interesseret i, men ikke vil købe endnu. Så bliver de gemt på din brugerprofil og du kan altid nemt finde dem igen.
4: Porto og levering – Her kan du se forsendelsespriser, I dette tilfælde er der gratis fragt. Hvilket land den bliver sendt fra (vigtigt hvis du vil undgå told), og der er også en estimeret leveringstid. Det er ikke alle sælgere der sender til Danmark, og andre sælgere, hvor du er nød til at skrive til dem og spørge
5: Andet (ikke på billedet) – Det er ofte vigtigt at tjekke beskrivelsen af produktet, da der kan være vigtige detaljer. Fx angående farven, og størrelsen m.v. Så der ikke kommer nogle misforståelser. Det er også typisk her du finder en størrelsesguide over tøjet, som ofte er i asiatiske størrelser (MEGET små).

Efter handlen
Når du har handlet, modtager du e-mails fra både eBay og Paypal (jeg vil på kraftigst råde folk til kun at handle med paypal), så er det bare af at vente til du modtager din vare. Når du har modtaget din vare, er det god stik at vurdere sælger, det gør du under My eBay à Purchase history. Lad være med at gøre det inden du har modtaget din vare, da nogle eBay sælgere er mindre samarbejdsvillige eller yder dårligere service, hvis du allerede har afgivet din bedømmelse.

At købe tøj på eBay
Hvis du ikke holder øje, kan du få nogle overaskelser, når du handler på eBay. Rigtig meget tøj kommer fra Kina, og det er nogle helt andre størrelser end dem vi kender, og one size er størrelse mikro. Det er vigtigt at læse beskrivelsen i annoncen, da der ofte er en size guide til netop dét tøj. Samtidig kan du ikke altid stole på billedet i annoncen, min tommelfingerregel er at hvis det er en vestlig model der har tøjet på, kan det være en kopi af tøjet, og derfor ikke stemme helt overens. Nogle gange er der nogle bedre billeder i beskrivelsen hvor du ser hvordan tøjet rigtigt ser ud.

Er det sikkert at handle på eBay?

eBay kæmpe, så selvfølgelig er der nogle brodne kar på hjemmesiden, heldigivis er det helt sikkert at handle på eBay hvis du bruger Palpay, og ellers er eBay virkelig gode til at hjælpe med eBay buyer protection. Her er dog nogle ting at tage højde for, for at sikre en god oplevelse på eBay.

Vurderinger: Sælgers vurderinger giver et godt fingerpeg om hvor sikkert det er at handle med sælger. Jeg er mere forsigtig med at handle med sælgere med under 100 handler. – ebay buyer protection; Hvis uheldet er ude, og du og sælger ikke kan finde en løsning, kan du benytter dig af eBay buyer protection, det er nemt at bruge, og eBay tilbagebetaler dine penge i løbet af kort tid.
Kopivare: Der findes mange kopivare på eBay, så handl med din sunde fornuft, er det for godt til at være sandt, er det sikkert også! Desværre er der nogle vare der kan være svære at vurdere, deriblandt falske OPI lakker, men det er næstet et lige så langt indlæg for sig, da der ikke er fælles retningslinjer for ægte OPI lakker. HUSK, køber du en kopivare, må du ikke sælge den igen i Danmark. Det kan udløse store bødestraffe, selv hvis køber ved der er tale om kopi.
Nikkel, bly  og allergifremkaldende stoffer: Desværre er der flere netbutikker i Danmark og EU der er ligeglad med forbrugersikkerheden, og sælger Kina vare i stride strømme, men når du handler med sælgere udenfor EU, er der nogle andre regler for indhold af nikkel, bly og allergifremkaldende stoffer i fx tøj. Vær opmærksom på dette, hvis du døjer med nikkel allergi og handel igen med din sunde fornuft.

13 kommentarer

 • Negle Lir

  Hej.

  Ang. det du skriver om retningslinier for OPI vil jeg gerne vide hvad du ved, da det ofte er et emne der debateres i negleverdenen 🙂 Vil du ikke smide en mail til mig på thestruplisa@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonna Bækgaard

  Hej.
  Kan jeg oversætte min ebay side til dansk, og hvordan gør jeg det?
  Mvh Jonna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Ikke af hvad jeg ved af, desværre. Måske kan du få en app til chrome der automatisk oversætter udenlandske sider, men mindes ikke man kan på ebay. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L. Eggeling

  Hejsa! Mon nogen kan hjælpe mig ? Jeg har ikke modtaget min pakke fra e-bay? Mvh Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Hvor lang tid er det siden du skulle have modtaget den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Hejsa, har du lavet en vejledninge i at oprette en salgs annonce på Ebay, spørger da jeg har problemer med at få sat en op, problemet kommer omkring forsendelse. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bo Zabelo

  hej
  Jeg kan ikke mere se my collection
  men kan gemme ting i den. Hvor dan kommer jeg ind i my collection. ?
  Mvh. Bo

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Du kan finde den under din profil, enten vi “Hi Bo!” i øverste venstre hjønre (trykke brugernavn) eller direkte vi link: https://www.ebay.com/usr/INDSÆT-DIT-BRUGERNAVN

   Desværre er kommentarere til produkter fjernet og det er heller ikke muligt at følge andres nye collectioner som det ser ud til pt. Det lyder dog som om det er en test i “forbedring” af ebay købers oplevelse, så ved ikke om det vil komme tilbage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa Jeg har en webshop https://www.ctiparty.dk/ og jeg har tænkt at sælge på Ebay, Men hivs jeg ved det koster mig penge at pakke en varer ect,, hvordan sikker jeg mig at kunde køber mere end blot en varer til 10 kroner. Hvordan få jeg en kunde til at købe flere produkter fra mig af i samme ordre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skabsdiva

   Så vidt jeg ved er der ikke muligt at kræve minimumordre på eBay, så det handler vel om at lave tilbud og annoncer, der ligger op til at købe flere forskellige ting. Men overvej inden du bruger masser energi på eBay, om du kan konkurrere med udenlandske sælgere, da det alligevel kræver noget, og ved dårlige anmeldelser kan ens shop blive lukket.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Koster det penge at være oprettet som bruger på ebay.com?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvad er en konto på eBay. Com? Hvordan får jeg lukket kontoen? Hvordan får jeg slettet mig som bruger på eBay.com. er ny bruger og har fortrudt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Valentinsdag gaveideer 2015