Dagens negle

Forstå din ingrediensliste

Når du først lærer at forstå lidt af ingredienslisten i et produkt, bliver det pludselig meget mere spændende at se indholdet. F.eks. kan du få et bedre fingerpeg om en mirakelcremen rent faktisk virker eller om det bare er reklame.

Jeg er ikke prof på nogen måde, jeg har glemt meget af den teori jeg lærte  – for snart 5 år siden! – omkring indholdsstoffer, men er da ved at lærer forfra, og endda med nye og mere kritiske øjne.
Derfor kan jeg kun lige her skrive om nogle huskeregler så du selv kan lærer lidt om dine produkter.
  1. Det er lovpligtigt at et stof skal deklareres i rækkefølge efter det mest brugte stof først, og produkter med en masse på under 1 % må stå i vilkårlig rækkefølge. Vær opmærksom på at det ikke e lovpligtigt at nævne koncentrationerne på indholdet.
  2. Når du læser ingredienslisten på et produkt, skal det stå med INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), som er det sprog der bruges international til deklaration på kosmetik. Du kan opleve at nogle stoffer står på f.eks. dansk, men skal således også findes med INCI navnene. Så vil du lærer at forstå en ingrediensliste, så fokuser på INCI. 
  3. Duft behøves kun at blive noteret som ‘parfume’, eller ’fragrance’ (ofte begge dele, så der står fragrance (parfume)), hvis det ikke står på listen over de 26 problematiske parfumestoffer. Det betyder dog at det stadig kan give allergi, og du skal derfor stadig skal være opmærksom.
  4. Farvestoffer C.I – tal  står for Color index, her er det tilladt ikke at skrive præcist hvilke farvestoffer et produkt indeholder, men i stedet skrive en flere farvestoffer, som produktet muligvisindeholder. Dette gøres for at undgå kopiring.
  5. Planter og plantedele vil være angivet med deres latinske botaniske navn.
  6. Nogle ingredienser findes også i fødevare, men står stadig med deres INCI navn. F.eks. er det sådan ved en række parabener.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Dagens negle