Depend forår 2013 swatches

Fjern neglelak fra tøj og andre tekstiler

{ indlægget indeholder reklamelinks }
Reklamelinks er markeret med *

Hvis der er kommet neglelak på tøjet eller dit fine gulvtæppe, er gode råd dyre. Neglelak på tøjet bør for alt i verden undgås, og skal helst prøves at fjernes mens neglelakken stadig er våd. Er pletten blevet tør, kan det være farligt at gå i gang, men hvis itemet i stedet vil blive smidt ud, at nogle tips værd at prøve.

Hvis den er helt galt, eller du ikke tør at give dig i kast med pletten, kan du prøve at høre på det nærmeste renseri. De har flere typer opløsningsmidler, du ikke kan finde til privatbrug, og som måske kan hjælpe. Dette kan specielt anbefales at gøre ved tekstiler lavet af silke, uld, acetat, triacetat eller viscose.

Metode 1 – uden kemi

Du skal bruge

En pose
Fryser
evt. pincet

Sådan gør du

Smid tøjet i en pose og læg det i fryseren til pletten er helt frossen. Derefter nulres forsigtigt neglelakspletten af. Her kan en pincet være et godt hjælpemiddel til at fjerne de små flager.

Metode 2 – duppe metoden

Du skal bruge

Neglelaksfjerner
Vatrondeller
Sugende underlag (køkkenrulle, vatrondeller eller gammelt håndklæde)
evt. 
Isopropylalkohol*rensebenzin* eller ren acetone* (ved meget genstridige pletter)

Acetone kan opløse tekstiler med acetat og triacetat. Så tjek tøjets mærker for at se hvad det består af, eller brug en acetonefri neglelaksfjerner. Lav eventuel en test på et ikke synligt sted, for at undgå skader.
Sådan gør du
Læg noget sugende underlag under pletten, f.eks. køkkenrul eller vatrondel, det vigtigeste er at du har nok af det. Dup plettet med en vatrondel vædet med neglelakfjerner. Du må endelig ikke skrubbe eller gnide på pletten da du risikere at pletten breder sig. Gør det gerne over flere gange, og skift underlag og vatrondel udskiftes flere gange.  Når plettet er væk, påføres lidt opvaskemiddel (uden farve) på stedet, og tøjet vaskes normalt.

Metode 3 –  god til tæpper

Du skal bruge

Koldt vand
Hårspray
En blød børste (brug evt. en blød tandbørste til mindre pletter)
Isopropylalkohol*rensebenzin* eller ren acetone*
Håndklæde

Sådan gør du
Går pletten våd med koldt vand. Derefter (selvom det lyder ret alternativt) sprøjt grundt med hårspray på plettet for derefter at hælde lidt isopropylalkohol eller lignende på pletten. Brug derefter den bløde børste og scrub pletten i et minuts tid eller to, men du undervejs hælder rent koldt vand på pletten. Dette kan gøres flere gange. afslut med rent vand og dup pletten tør med håndklæde.

2 kommentarer

  • Tak for tippet! Nogle gange går det lidt for hurtigt med at få lagt lakken og så kan man godt få tværet det af på tøjet. Jeg vil huske dit tip næste gang, det sker 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man kan næsten ikke komme udenom når man ofte bruger neglelak – og også underlige steder. Indtil videre har jeg haft uheld på to sæt sengetøj, 1 par bukser og 2 nederdele.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Har du læst dette?

Depend forår 2013 swatches